Credendo ve Türk Eximbank işbirliği anlaşması imzaladı

Belçika ihracat kredi kuruluşu CREDENDO ve ihracat kredi sigortası, yurtiçi kredi sigortası, garanti ve ihracat kredisi ile Türk ihracatçısının yanında yer alan Türk Eximbank, çeşitli alanlarda aralarındaki...

Belçika ihracat kredi kuruluşu CREDENDO ve ihracat kredi sigortası, yurtiçi kredi sigortası, garanti ve ihracat kredisi ile Türk ihracatçısının yanında yer alan Türk Eximbank, çeşitli alanlarda aralarındaki ilişkinin artırılmasını amaçlayan işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma, CREDENDO CEO'su Dirk Terweduwe ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Ticaret Başmüşaviri Bülent Uğur Ecevit'in katılımlarıyla Brüksel Büyükelçiliği'nde gerçekleşti.

Taraflar arasında ihracat kredi sigortası ve yatırım sigortası alanlarında bilgi ve görüş paylaşımının önünü açan bu anlaşma ile Türk Eximbank'ın mevcut uygulamalarının geliştirilmesi ve yeni ürünlerin uygulamaya koyulması hususunda CREDENDO ile işbirliği içerisinde olacak.

Türk Eximbank Genel Müdürü  Adnan Yıldırım “Taraflar arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacı doğrultusunda genel bir çerçeve çizen bu anlaşma vesilesiyle tarafların birbirleri ile gerek hâlihazırda faaliyetlerini yürüttükleri, gerekse ticarette aktif rol üstlenmeyi hedefledikleri pazarlarla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor.

Öte yandan, bu anlaşma ile Türkiye ve Belçika firmalarının, başta Afrika ülkeleri olmak üzere üçüncü ülkelerde gerçekleştirecekleri projelere iki ihracat kredi kuruluşunun ortak destek sağlamasının önü açılmaktadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 2,6 milyar Amerikan Doları ihracat ve 3,2 milyar Amerikan Doları ithalat ile Türkiye, Belçika için stratejik bir ticari ortak konumunda.

Belçika'ya ihracatı gerçekleştirilen başlıca ürünler yük taşımacılığı araçları, tekstil ürünleri, makineler, metaller,  sebze ve meyve.

Belçika'dan ithal edilen başlıca ürünler ise kimya ve kimyevi sanayi ürünleri, kauçuk ve mamulleri, plastik, makineler, demir-çelik, elektrikli cihazlar ve parçalar.

2002-2015 döneminde Belçika'dan ülkemize yapılan toplam yatırım 8,17 milyar Amerikan Doları olarak gerçekleşti. Aynı dönemde ülkemizden Belçika'ya yapılan doğrudan yatırımların miktarı 311 milyon Amerikan Doları. Türkiye'de, sermayesi Belçika kaynaklı 400'e yakın firma bankacılık, gayrimenkul, taşıt araçları ve inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Her iki ülke ve kuruluş; aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi yoluyla ulaşabilecekleri çok daha büyük bir potansiyele sahip.

Özellikle yeni ürünlerin geliştirilmesi sığ olan piyasalarımıza olumlu yansıyacaktır.

Temenni ederiz ki diğer ülkelerle de ekonomimizi canlandıracak, ihracatımızı arttıracak ve döviz açığımızı kapatacak benzer anlaşmalara şahit oluruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar