Bir sektörün değişime ihtiyacı olduğunu nasıl anlarsınız?

T.C. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı(İSTKA) tarafından desteklenen INNOGATE, uluslararası bağlantılara erişim, pazarlara açılma, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatlarını...

T.C. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı(İSTKA) tarafından desteklenen INNOGATE, uluslararası bağlantılara erişim, pazarlara açılma, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatlarını, eğitim, mentorluk, danışmanlık ve doğru kişi/kurumlara erişim desteklerini içeren bir program.

İTÜ ARI Teknokent'in, küresel rekabet edebilirliği sağlamak, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik altyapısını güçlendirmek için tasarlanan INNOGATE Amerika’ya açılmayı hedefleyen teknoloji firmalarına konuyla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

Bazı işletmeler yerleşik bir endüstriye giriş yapıp oranın demirbaşlarını yerinden sarsıp zirveye çıkabiliyor. Bu da herkesin yerleşik şirketlerle sektörlere bakıp onları nasıl devireceğini düşünmesine neden oluyor. Peki, burada asıl soru şu: Yerleşik şirket ve sektörlerde değişim mümkün mü?

Bir sektörün değişme ihtiyacı olduğunu gösteren bazı işaretler bulunur. Bu işaretler işletmeleri bir endüstrinin yeni ve taze bir kanı nasıl kullanabileceği konusunda uyarır.

Güç Tek Elde Toplanmıştır

Bir endüstrinin değişime uğrayabileceğinin önemli işaretlerinden biri dengesizlik ya da ekonomik denklemin diğerlerine oranla baskın olmasıdır. Birkaç şirket, pazardaki arz talep miktarını büyük ölçüde elinde bulunduruyorsa bunlar iyi birer değişim adayıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar