Bilimde dönüşüm, teknolojide atılım, sanayide üretim

Türkiye'nin gelecek vizyonunu millileştirme ve yerlileştirmede ihtiyaç duyduğu konuların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin konuşulduğu 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Türkiye'nin...

Türkiye'nin gelecek vizyonunu millileştirme ve yerlileştirmede ihtiyaç duyduğu konuların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin konuşulduğu 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Türkiye'nin dört bir yanından üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve Ar-Ge merkezlerini bir araya getirdi.

Ülkemizin teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten tarafında olması, Anadolu'nun dört bir yanında yatırım ve teşviklerin arttırılmasıyla ilgili devletin kararlılığı dile getirildi.

Bu yıl 13 oturumda, inovasyon ve AR-GE'nin lideri 54 konuşmacı Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanlarındaki stratejilerini, yol haritalarını anlatırken özel sektör, kamu ve üniversitelerden 213 kurum ve kuruluş, 500'e yakın inovatif ürün ve icat sergiledi. Zirve ve sergiyi 10 binin üzerinde ziyaretçi takip etti.

Açılışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyonunda öncü kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin katıldığı büyük ilgi gören 2.MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde yerli ve milli yeniliğin, yeniliğin ticarileştirilmesinin, yenilik tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engellerin giderilmesi konusunda önemli konuşmalar yapıldı.

Söz konusu engelleri aşmak için merkezi ve yerel yönetimlerle beraber, özel sektörün de katkılarıyla çözüm önerileri ve alternatif modellerin kamuoyuyla paylaşıldığı zirve, ülke olarak ürettiğimiz yeniliklerin ileri teknolojiye sahip katma değeri yüksek ürünlerin uluslararası pazarlarda da tercih edilebilir olması açısından, global pazarlardaki yerlerinin arttırılması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Türkiye'nin bölgede ve dünyada etkinliğinin sürdürülebilmesi ve daha da güçlenmesi için inovasyonun olmazsa olmaz olduğu mesajı öne çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar