Bankacılık dışı finansman 30 milyar tl’den 141 milyar tl’ye çıktı

Finans kesiminin en önemli unsurlarından olan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini temsil eden finansal kurumlar birliği’nin (fkb) 6’ıncı olağan genel kurulu, geçtiğimiz çarşamba günü...

Finans kesiminin en önemli unsurlarından olan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini temsil eden finansal kurumlar birliği’nin (fkb) 6’ıncı olağan genel kurulu, geçtiğimiz çarşamba günü istanbul’da düzenlendi.

Bankacılık dışı finans sektörünün ve türkiye ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler yapılırken, ülkemiz ekonomisinin gelecekteki seyrine yönelik öngörüler de bulunuldu.

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu (bddk) ikinci başkanı yakup asarkaya’nın iştirakleri ile düzenlenen; finansal kurumlar birliği başkanı mehmet cantekin’in yanı sıra 100 üye şirketin temsilcileri ve finansal kurumlar birliği yönetiminin hazır bulunduğu genel kurul’da önemli açıklamalar yapıldı.

Bddk ikinci başkanı asarkaya konuşmasında “kobilerimizin genel ekonomi içindeki ağırlığı oldukça yüksek. Kobilerin ekonomiye söz konusu mevcut katkılarını daha da yüksek düzeye çıkarmak ana görevimiz olmalı. Bu bakımdan sürdürülebilir ekonomik gelişme için finansal kesimle güçlü bir diyalog kurmak önemli. Bu yönde, bankalar kadar bankacılık dışı finans kesiminin çalışmaları da bizleri sevindiriyor. Bankacılık dışı finansın 10 yıl içerisinde göstermiş olduğu performans; aktif büyüklüğün 30 milyar tl’den 141 milyar tl’ye yükselmiş olması da memnuniyet vericidir.”Dedi.

Finansal kurumlar birliği başkanı mehmet cantekin ise birliğin kuruluşundan bugüne kadarki sürece ilişkin görüşlerini paylaştı.

Bankacılık dışı finansman alanının en güçlü temsilcisi konumundaki finansal kurumlar birliği olarak, üç sektörden toplam 100 üye finansal kuruluş ve 7.000’in üzerinde çalışanı temsil ediyor. 2017 sonu itibarıyla üç sektörün yaklaşık 141 milyar tl’lik bir aktif büyüklük üretip, 196 milyar tl’lik işlem hacmine de aracılık etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar