Avrupa Genel Veri Koruma Düzenlemesi

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Avrupa Genel Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR), tüm dünyada işletmeleri etkileyen yeni veri düzenlemesiyle şirket uygulamalarının yasalara uyumluluğunun sağlanması, finansal...

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Avrupa Genel Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR), tüm dünyada işletmeleri etkileyen yeni veri düzenlemesiyle şirket uygulamalarının yasalara uyumluluğunun sağlanması, finansal direktörlerin - CFO’ların gündeminde ilk sıralara yükseldi.

 Yeni yasa, veri koruma ihlallerinde, grup satışlarının yüzde 4’ü gibi yüksek bir oranda ceza kesilmesini öngörüyor. Uzmanlar her 12 dakikada bir yeni bir düzenleme yapıldığına dikkat çekiyor. Küresel Veri Koruma alanında şirketlere yönelik yeni regülasyonların sayısı ise hızla artmaya devam ediyor. Düzenlemenin özellikle AB’deki iş dünyasında çok büyük etkilerinin olması bekleniyor.

Dijitalleşme, demografik değişiklikler, küresel ekonominin yeni dengeleri, hızla değişen dünyada şirketleri, karar alıcıları ve özellikle CFO’ları gittikçe daha zorlu ortamlara uyum sağlamaya yönlendiriyor.

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Page Group, dünya genelinde CFO’larla birebir görüşmeler yaparak CFO & Finansal Liderlik Öngörüleri araştırmasını hazırladı. Çalışma, CFO’ların karşılaştıkları sorunlar ve buldukları çözümler ile CFO rolünün teorik ve uygulamadaki yaklaşımları ele alınarak, araştırmaya katılanların görüşleri ve öngörülerinin birleşiminden oluşuyor.

Araştırmaya katılan CFO’lar fikir birliğiyle söz konusu yeni veri koruma yasasının önemli sorunları beraberinde getirdiğini, en başta AB’nin dışındaki bölgelerde de benzer yasaların çıkarılmasını teşvik ettiğini dile getiriyor. PageGroup Finans Bölümü Direktörü Melih Müminoğlu bu konuda “Şu an bu sorun herkesin gündemini meşgul ediyor. Dünyanın geri kalanı da bu yola girecek. Benzeri bir Çin yasasının hazırlık aşamasında olduğu konuşulmaya başlandı bile” diyor.

Dijital dünyada yasalar karmaşıklaştıkça, CFO’ların karmaşık işlemleri basit yöntemlerle açıklayabilecek hünerli ekipler kurması gerekiyor. CFO’ların sürekli değişen regülasyonlara uyum sağlama konusunda üzerlerindeki baskı artarken, yasalara uyumluluğun sorunsuz işlediğinden de emin olmaları gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.199 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.200 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 334 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.899 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar