Amerika’nın En Büyük Gıda Fuarında Partner Ülke Türkiye

Türk gıda ürünleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak olan Summer Fancy Food Show Fuarı'nda görücüye çıkacak. Türkiye de fuarda partner...

Türk gıda ürünleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak olan Summer Fancy Food Show Fuarı'nda görücüye çıkacak. Türkiye de fuarda partner ülke olarak yer alacak.

New York kentinde bu yıl 25-27 Haziran 2017 tarihleri arasında 63. kez düzenlenecek olan Summer Fancy Food Show Fuarı'nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu 1998 yılından bu yana olduğu gibi Ege İhracatçı Birlikleri üstleniyor.

Dünya'nın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri'ne, Türkiye'nin önemli bir gıda tedarikçisi olduğu mesajını vermek istediklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Amerika Birleşik Devletleri, yıllık yaklaşık 130 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı yapıyor. Bu ithalattan en azından 2 milyar dolarlık pay almak istiyoruz. Summer Fancy Food Fuarı bu hedefi gerçekleştirmemiz açısından çok değerli bir fuar. Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne 2016 yılında yaptığı toplam gıda ürünleri ihracatının 755 milyon dolar olduğunu göz önüne alırsak Türk gıda ihracatçıları için çok önemli bir pazar olduğunu unutmamak gerek. Tüm dünya tarafından önemsenen bu ünlü fuarın ihracatçılarımıza yeni kapılar açacağına olan inancımızla 2017 yılında Summer Fancy Food Fuarına partner ülke olduk ve önemli tanıtım aktiviteleri gerçekleştireceğiz. Toplam 530 m2lik alanda 40 firmamız ile yer alacağımız bu fuarın Türk gıda ürünlerinin tüm dünyada bilinirliğini artıracağını ve dolayısıyla ihracatımıza katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Fuara ağırlıklı olarak kuru meyve, zeytinyağı, meyve ve sebzeden mamuller, hububat ve bakliyat ürünleri, baharat, unlu mamuller ve şekerleme sektörlerinden katılım sağlanacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, partner ülke olmanın ayrıcalıklarını şöyle sıraladı; “Fuar alanı girişindeki kayıt alanında ziyaretçileri standımıza çekmek için 4 adet poster panosu ilanı verilecek. Fuar alanında gezen katılımcıları standlarımıza çekmek için fuar alanı içinde 10 adet poster panosu ilanı olacak. Fuar ziyaretçilerine ve katılımcılarına verilen giriş kartlarının yaka kartı askısında Turkey logosu yer alacak. Fuar organizatörünce dağıtılacak çantaların bir yüzünde Turkey logomuza yer verilecek.

Fuar alanında, giriş kapısı önünde sabah ve öğleden sonra 1'er saat olmak üzere günde 2 saat ülkemize ait tanıtım ürünleri dağıtımı yapılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar