ABD'de eğitim almak isteyenlere öneriler

Türkiye'nin ABD'ye en çok öğrenci gönderen 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar, gençlerin okulun adına değil, doğru sektör ve meslek dallarına...

Türkiye'nin ABD'ye en çok öğrenci gönderen 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar, gençlerin okulun adına değil, doğru sektör ve meslek dallarına odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

 “Ülkedeki Türk öğrenci sayısı halen 10 bin civarında. Bu öğrencilerin oluşturduğu ekonomik büyüklük de yıllık bazda 400 milyon doları buluyor. Son dönemde özellikle teknoloji, enerji, sağlık ve siber güvenlik konularının gözde alanlar olduğunu gösteriyor. Bu alanlarda eğitim görenler için önemli iş fırsatları var. Elbette ülkemizin beyin göçünü de engellemesi gerekiyor. ABD'de eğitim görenleri Türkiye'ye getirmek için çaba göstermeliyiz. TÜBİTAK'ın önerilerini, cazip tekliflerini anlatmalıyız” dedi. Çınar, eğitim için ABD'ye gitmeyi planlayanlara şu önerilerde bulundu:

-Eğitim ve kariyer planlarınızı mezun olmaya yakın dönemlere bırakmayın. Amacınız dil öğrenmek, üniversite eğitimi almak ya da yüksek lisans yapmak da olsa, planlamaya mutlaka bir önceki eğitiminizin erken sınıflarında başlayın.

-Aracı kurumla çalışacaksanız, konu hakkında deneyim ve bilgi sahibi, referansları güçlü olanları tercih edin. Alternatif olarak, eğitim kurumları ile direkt kendiniz de iletişime geçebilirsiniz.

-Türkiye'den yurtdışına giden Türklerin yaşadıklarını, hikayelerini okuyun.

-ABD geniş burs olanakları ile tanınan bir ülke. Mutlaka üniversitelerin, eğitim vakıflarının ve büyük şirketlerin verdikleri bursları inceleyin, uygun bulduklarınıza başvuru yapın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar