30 günde iş bulmanızı sağlayan 5 öneri

İş arama süreci oldukça yorucu ve stresli olabiliyor, özellikle de kısa sürede sonuç almanız gerekiyorsa. Oysa bu durumu değiştirmek zannettiğinizden daha kolay. Online kariyer platformu toptalent.co’nun verdiği tavsiyeleri...

İş arama süreci oldukça yorucu ve stresli olabiliyor, özellikle de kısa sürede sonuç almanız gerekiyorsa. Oysa bu durumu değiştirmek zannettiğinizden daha kolay. Online kariyer platformu toptalent.co’nun verdiği tavsiyeleri uyguladığınızda 30 gün gibi kısa bir sürede hayalinizdeki işi bulmanız mümkün. İş arama sürecini yönetilebilir 5 küçük parçaya bölünmesi, atılacak adımların planlanması bu süreçte yaşanan stres oranını  azaltacaktır. Bu tavsiyeler şöyle;

Genel değerlendirme yapın: Özellikle yeni bir sektörde çalışmak ya da daha iyi bir pozisyonda iş bulmak istiyorsanız, öncelikle sahip olduğunuz özellikleri listeleyerek işe başlayabilirsiniz. Çalışmak istediğiniz işin gerektirdiği özellik, bilgi ve yeteneklere zaten sahipseniz işiniz çok kolay. Eksikleriniz olduğunu fark ettiyseniz de telaşlanmayın, ne yapmanız gerektiğini bilmek çok daha büyük bir adım. Artık hızla bu eksikleri kapatmak için harekete geçebilirsiniz.

Özgeçmişinizi güncelleyin: İşe başvururken kullandığınız en güçlü silahınız öz geçmişiniz. Unutmayın ki insan kaynakları profesyonelleri yüzlerce özgeçmişi eleyerek mülakata katılacakları belirliyorlar. Bu nedenle, iş ilanında belirtilen özelliklerin özgeçmişinizde olduğuna emin olun ve mutlaka özgeçmişinizin 2 sayfadan uzun olmamasına dikkat edin. Başvurduğunuz işle bağlantılı olmayan eğitim ve iş tecrübesi gibi bilgileri eleyerek bunu sağlamanız mümkün. Elbette iş başvurusunda kullanacağınız, işe neden uygun olduğunuzu ve motivasyonunuzu anlatan bir ön yazı (cover letter) hazırlamanız da başvurunuzda yardımcı olacaktır.

Networkünüzü kullanın: Networkünüz; ilginizi çeken pozisyonlarla ilgili bilgi vermek, başvurduğunuz iş için referans olmak, kariyerinizde fark yaratabileceğiniz tavsiyeler vermek gibi önemli katkılar sunabilirler. Bu nedenle networkünüzü kullanmaktan çekinmeyin. Eğer henüz bir network oluşturmadıysanız, LinkedIn gibi iş platformlarını ya da toptalent.co’nun network buluşmalarını bunun için kullanabilirsiniz. LinkedIn’de oluşturacağınız profesyonel bir profille birlikte ilgi alanınıza yönelik iş gruplarını takip etmek bu konuda atacağınız ilk adım olabilir.

İş ilanlarını takip edin: İş hedefinizi belirlediniz, özgeçmişinizi güncellediğiniz ve networklerinizle iletişim kurdunuz. Artık, iş ilanlarını takip ederek başvurularınızı iletmeye başlayabilirsiniz. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin iş ilanlarını bulabileceğiniz bir kariyer platformunu düzenli olarak takip etmek bu noktada işinizi kolaylaştıracaktır.

Mülakat için hazırlık yapın: Birçok aday maalesef mülakat için yeterli hazırlık yapmadıkları için eleniyorlar. Mülakatlarda sıklıkla sorulan sorulara yönelik uygun yanıtlar hazırlamanız, özgeçmişi nasıl etkili bir şekilde sunacağınız, güçlü ve zayıf yönlerinizden bahsederken dikkat etmeniz gereken noktaları belirlemeniz bu aşamada oldukça önemli. Ayrıca, mülakatı kiminle yapacağınızı biliyorsanız, sosyal medyadan o kişi hakkında kısa bir araştırma yapmak mülakatta kısa sohbetler geliştirmeniz için yardımcı olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.199 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.200 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 334 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.899 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar