Mühendis kadınlar en az erkekler kadar önyargılı

Bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nde uluslararası işe alım danışmanlık şirketi Michael Page, Türkiye’deki mühendis kadınların sınırları ve önyargıları aşmanın yeni...

Bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nde uluslararası işe alım danışmanlık şirketi Michael Page, Türkiye’deki mühendis kadınların sınırları ve önyargıları aşmanın yeni yollarını aramasına dikkat çekti.

Michael Page Mühendislik ve Tedarik Zinciri Direktörü Jülide Tunalı, iş hayatındaki kadın mühendis algısını, sektördeki konumlarını ve karşılaştıkları zorlukları, işveren ve adaylarla görüşmelere dayalı olarak değerlendirdi.

Mühendislik ve üretim sektöründe beyaz yakalı kadınların yoğunlukla tedarik zinciri, kalite, araştırma-geliştirme ve süreç mühendisliği alanlarında görev aldığını belirten Tunalı, “Geçmişte daha erkek egemen olduğu düşünülen pozisyonlardan birebir üretim ve tasarım gibi bölümlerde artık kadınlar da yer almaya başlıyor,” diyor.

Kadınlar fiziki güç gerektirmeyen pozisyonlarda daha çok değerlendiriliyor.

Dijitalleşme ile ortaya çıkan farklı çalışma disiplinleri ile birlikte iş yerinde çeşitlilik konusu gündemde yerini koruyor. Şirketler bünyelerinde çeşitliliği desteklemek adına kadın adayları değerlendirmeye yöneliyor.

Diğer yandan, kadın iş gücü, makinelerin hâkim olduğu ve fiziki güç gerektirdiği düşünülen pozisyonlarda değerlendirilmeyerek farklı uzmanlık alanlarına yönlendiriliyor. Günümüzde kadın mühendis adayların sayısı, satış ve ofis bazlı rollerde artıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar