Enerji Tasarrufunda Doğru Bilinen Yanlışlar

Elektrik tedarik şirketleri karşılaştırma internet sitesi EnCazip, enerji tüketiminde doğru bilinen yanlışları açıklamış. Uygulanacak birkaç küçük önlemin her biri, günlük...

Elektrik tedarik şirketleri karşılaştırma internet sitesi EnCazip, enerji tüketiminde doğru bilinen yanlışları açıklamış. Uygulanacak birkaç küçük önlemin her biri, günlük hayatımızı etkilemeksizin önemli oranda tasarruf etmemizi sağlıyor.

Ev içi enerji kullanımlarında yaşam tarzını değiştirmeden uygulanacak küçük adımlarla ülkemizin enerji ithalatının düşürülmesine de önemli katkı sağlanabilir.

EnCazip tarafından bir araya getirilen tasarruf bilgileri evlerde daha dikkatli bir kullanım üzerine odaklanıyor. Küçük değişikliklerle kazanılabilecek alışkanlıkların, bilinçli tüketim ile sağlayacağı enerji tasarrufuna dikkat çeken verilerde; bireysel tasarrufun yanı sıra Türkiye’nin dış ticaret açığının önemli bir bölümünü oluşturan enerji ithalatının azaltılmasına da katkıda bulunabileceği ifade ediliyor.

Her bütçeye uygun tedbir ve tasarruf önlemlerine yönelik hazırladığı araştırmada, tüketicilerin kolayca uygulayabileceği tasarruf yöntemleri ve enerji tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar şöyle;

-YANLIŞ: Kaloriferlerinizi gün boyunca düşük derecede çalıştırmak, sadece evde olduğunuz zaman kapatıp açmaktan daha az enerji harcar.

-DOĞRU: Kaloriferlerinizi düşük sıcaklıkta çalıştırsanız dahi, kişinin evde olduğu zamanlarda kullandığından daha masraflı olur. Evinizin sıcak olmasını istiyorsanız, eve girmeden önce kombinizi çalışacak şekilde ayarlayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar