Promosyon sektöründe hareketlilik başladı

Yaklaşan yeni yılla birlikte mikro ölçekli kurumlardan küresel şirketlere kadar pek çok işletme, bütçelerinin önemli bir bölümünü promosyon ürünlerine ayırmaya başladı. Yıllık...

Yaklaşan yeni yılla birlikte mikro ölçekli kurumlardan küresel şirketlere kadar pek çok işletme, bütçelerinin önemli bir bölümünü promosyon ürünlerine ayırmaya başladı. Yıllık gelirinin ortalama yüzde 5’ini promosyon malzemelerine ayıran kurumlar, bu oranın yüzde 30’unu yani 6 milyar TL'sini Kasım ve Aralık aylarında harcıyor.

Türkiye’de yıllık 20 milyar TL’lik büyüklüğe sahip promosyon sektörünün e-ticaret ayağında, yeni nesil matbaacılık faaliyetleriyle hizmet veren bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, “21’inci yüzyılda reklam yapmak kadar akıllarda kalıcı olmanın ve marka değerinden söz ettirmenin önemi büyük. Promosyon ürünleriyle bunu başarılabilen kurumlar en çok takvim, ajanda, kalem, küp bloknot gibi ürünleri tercih ediyor. Promosyon ürünlerinin pazarlamaya olan etkisinden tam verim alabilmek için doğru hedef kitle belirleme, içinde bulunulan sezon ve hizmet gösterilen bölgenin oluşturduğu üçgene de dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Modern zamanın en etkili tanıtım araçlarından olan promosyon ürünleri, firmalar tarafından özellikle potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek, mevcut ürünleri pazarlamak ve tüketici sadakati yaratmak amacıyla kullanılıyor. Promosyon sektörü, dijitalleşmenin her alanı istila ettiği bu çağda bile yenilmeyerek, 20 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşırken, sektörün ihracatı da yaklaşık 2 milyar Euro.

****

AR-GE HARCAMASI 2016 YILINDA 24 MİLYAR 641 MİLYON TL'YE YÜKSELDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar