ONLİNE ALIŞVERİŞTE ÖNCELİKLİ KURAL CİHAZ GÜVENLİĞİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) aldığı karar uyarınca, kredi kartlarının 17 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla internetten alışverişe kapatılacağı ve sadece kart sahibinin onayı ile...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) aldığı karar uyarınca, kredi kartlarının 17 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla internetten alışverişe kapatılacağı ve sadece kart sahibinin onayı ile kullanıma açılacağı duyurulmuştu. Ancak sözkonusu uygulama 31 Aralık 2017 tarihine ertelendi.

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Uygulama devreye girse de girmese de, online alışveriş yaptığınız cihazları güvende tutmalısınız. Aksi halde siber suçlulara hedef olabilirsiniz“ açıklamasını yaptı. Akkoyunlu, online alışverişte siber hırsızları paranızdan uzak tutmak için şu önerilerde bulundu:

- İnternetten alışveriş yaparken, kendi cihazınızı tercih edin.

İster bilgisayar, ister tablet veya akıllı telefon olsun, güvenilir ve mümkünse size ait bir cihaz kullanın. Ayrıca, potansiyel olarak suistimal edilebilecek giderilmemiş güvenlik açıklarını engellemek için işletim sisteminizi ve yazılımlarınızı güncel tutun.

-Güvenli bağlantı kullanın.

Her internet bağlantısı online ödemeler için yeterince güvenli değildir. Mümkünse halka açık Wi-Fi noktalarını kullanarak online alışveriş yapmayın. Bu bağlantılar üzerinden kredi kartı bilgileriniz çok kolay görüntülenebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar