Yolsuzlukla mücadelede sahne kadınların

DÜNYADA yolsuzlukla mücadele eden önemli bir kurum olan Uluslararası Şeffaflık (Transparency İnternational) Örgütü’nün Türkiye’deki muadili 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulmuş olan...

DÜNYADA yolsuzlukla mücadele eden önemli bir kurum olan Uluslararası Şeffaflık (Transparency İnternational) Örgütü’nün Türkiye’deki muadili 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulmuş olan Uluslararası Şeffaflık Derneği.

Derneğin başındaki avukat Oya Özarslan aynı zamanda Transparency İnternational’ın Yönetim Kurulu üyesi.

Zaman zaman çalışmalarına yer verdiğim Uluslararası Şeffaflık Derneği amacını şöyle tarif ediyor:

Ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik gelişimi için toplumun tüm kesimlerine şeffaflık,  dürüstlük, hesap verebilirlik gibi ilkeleri kabul ettirmek.

Geçtiğimiz mayıs ayında “Türkiye’de Yolsuzluk” Raporu’nu yayınlayan dernek iş dünyası ile sıkı işbirliği içerisinde.

Nitekim “Özel Sektörde Yolsuzlukla Mücadele Rehberi”, “İş Dünyası Şeffaflık Sistemi Türkiye Analizi” sözünü ettiğim işbirliğinin ürünü.

Önceki gün Paksoy Hukuk Bürosu ile birlikte “Yolsuzluğa Karşı Uyumun Yolu Konferansı” nı düzenleyen dernek konferansın sonunda “Şeffaflık ödüllerini” verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar