Venedik Bienali’nde “vardiyamız”  var

TÜRKİYE, bu 26 Mayıs ile 25 Kasım tarihleri arasındaki Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne mimarlık öğrencilerine önemli bir fırsat sunan yaratıcı bir projeyle “Vardiya” ile...

TÜRKİYE, bu 26 Mayıs ile 25 Kasım tarihleri arasındaki Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne mimarlık öğrencilerine önemli bir fırsat sunan yaratıcı bir projeyle “Vardiya” ile katılıyor.

İKSV’nin koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu bu yıl bir sergi alanından çok öte, mimarlık öğrencileri için bir buluşma ve üretim mek^anına dönüşmüş durumda.

Projenin adından da anlaşılabileceği gibi, 16 farklı ülkeden 120 mimarlık fakültesi öğrencisi birer haftalık vardiyalarla Venedik’e gelip Türkiye Pavyonu’nda çalışacak.

Ortak dilin İngilizce olduğu farklı atölyelerde birbirleriyle kaynaşıp, mimarlık alanında yeni fikirleri, yeni vizyonları ortaya koyacaklar.

Küratörlüğünü KPM Mimarlığın kurucusu, pek çok ödülün sahibi Kerem Piker’in yaptığı Vardiya Projesi için lisans ve yüksek lisans mimarlık öğrencilerine uluslararası çağrı yapılmış.

Kerem Piker

“Bienal niçin var”, “Bienal kimin için var”, “Bienal ne işe yarar” gibi sorulara bir dakikayı geçmeyen videolarla yanıt vermeleri istenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 102 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 217 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 96 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar