Küreselleşmeye bir itiraz: Baksı müzesi

Biri Bayburt’un Yoncalı (Orsor) köyünden Maliye Bakanı Naci Ağbal, diğeri Bayraktar (Baksı) köyünden sanatçı akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan.İkisi de eski adlarıyla andıklarını...

Biri Bayburt’un Yoncalı (Orsor) köyünden Maliye Bakanı Naci Ağbal, diğeri Bayraktar (Baksı) köyünden sanatçı akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan.
İkisi de eski adlarıyla andıklarını köylerini, ait oldukları çoğrafyayı okumak, çalışmak için çok genç yaşlarda terk etmek zorunda kalmış.

Ne ki her ikisi de yürekleriyle, duygularıyla ve vicdanlarıyla doğdukları topraklara hep bağlı kalmış.

İkisi önceki gün , “Avrupa Konseyi En İyi Müze” ödülüne sahip Baksı Müzesi’nde, Prof. Hüsamettin Koçan’ın “Ayağımdaki Diken” sergisinin açılışı vesilesiyle bir araya geliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal müzenin hamileri arasında.

Aynı zamanda Prof. Dr. Koçan’ın Bayburt’ta, Tabanlıoğlu Mimarlığın ödüllü projesiyle hayata geçireceği “Kadın İstihdam Merkezi” ne destek sağlıyor.

Ağbal ile Koçan’ı buluşturan şeylerden biri Maliye Bakanı’nın sözleriyle “geçmişlerinin ortaklığı” ise diğeri Prof. Koçan’ın şu saptaması: “Modernizm ve küreselleşme ikilisi bizi evlerimizden uzaklaştırdı”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar