Koç ailesinin göz bebeği Afrodisias ‘Dünya Mirası’ listesinde

Türkiye’nin bu prestijli listeye giren 17. kültür varlığı olan Afrodisias 2009 yılından beri geçici Dünya Mirası Listesi’ndeydi. Bu müjdeli haberi uzun zamandır hepimiz bekliyorduk. Unesco’ya...

Türkiye’nin bu prestijli listeye giren 17. kültür varlığı olan Afrodisias 2009 yılından beri geçici Dünya Mirası Listesi’ndeydi.

Bu müjdeli haberi uzun zamandır hepimiz bekliyorduk.

Unesco’ya Afrodisias dosyasını hazırlayıp veren Kültür ve Turizm Bakanlığı ekibini kutlarken, bu başarının arkasında büyük payı olan, Ömer Koç’un Başkanı olduğu Geyre Vakfı’nı unutmamak gerek.

Ömer Koç’un bayrağı, Geyre Vakfı’nın kurucusu ve en büyük bağışçılardan biri olan halası Sevgi Gönül’den devraldığını düşünürsek Afrodisias, Koç Ailesi’nin gözbebeklerinden biri.

Geyre Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri Sennur Hamamcıoğlu gibi vakfın gönüllü elçisi olan Yapı Kredi Kültür Sanat’ın başındaki Tülay Güngen, Unesco’nun giden dosya için vakfın madden ve manen yıllardan beri seferber olduğunu anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 98 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 213 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar