İstanbul “Sorumlu Moda”yı konuşuyor

MODA dünyasının, hazır giyim sektörünün dikkatleri bugün ve yarın Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin 11 yıldan beri düzenlediği İstanbul Moda Konferansı’nda olacak.Geçenlerde, Türk...

MODA dünyasının, hazır giyim sektörünün dikkatleri bugün ve yarın Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin 11 yıldan beri düzenlediği İstanbul Moda Konferansı’nda olacak.

Geçenlerde, Türk hazır giyim sektörünün global bir markaya dönüşmesinde önemli bir platform haline gelen konferansı TGSD Başkanı Hadi Karasu ile konuştuk.

İstanbul Moda Konferansı’nın bu yılki teması çok isabetli olarak “Sorumlu Moda” olarak seçilmiş.

İsabetli dedim zira “Sorumlu Moda” dünyada bir süreden beri konuşuluyor.

Hemen burada “büyük bir parantez”  açarak, modanın ve özellikle az giyilip atılan ucuz giysileri tarif eden “hızlı modanın” petrolden sonra dünyayı en fazla kirleten ikinci sektör olduğunu hatırlatayım.

Bir tek tişört için 2 bin 700 litre su tüketildiği hesaplanmış.

Modanın en fazla kullandığı maddelerden biri olan polyester asla doğada çözülmüyor, okyanuslarda plastik oranının artmasına neden oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar