Her mahalleye bir Mert Fırat

TİYATRO, sinema, dizi oyuncusu, senarist ve BM Kalkınma Programı UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat ile dün sabah KAGİDER’in ayda bir düzenlediği kahvaltılı toplantısının konuşmacısıydı.Ben sordum...

TİYATRO, sinema, dizi oyuncusu, senarist ve BM Kalkınma Programı UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat ile dün sabah KAGİDER’in ayda bir düzenlediği kahvaltılı toplantısının konuşmacısıydı.

Ben sordum, o yanıtladı.

İki saat su gibi geçip akarken, Mert Fırat’ın tüm projelerini anlatmaya vakti yetmedi.

UNDP’nin 2015 yılında İstanbul’da düzenlediği Sosyal Fayda Zirvesi’nde anlattığı ve “online imace” diye tarif ettiği “İhtiyaç Harita”sıyla başladık sohbete.

Mert Fırat, STK’larla 12 yaşlarında Ankara’da,  Halkevleri için desteğe ihtiyacı olan mahallelerde çalışmaya başladığında tanışıyor.

“Hem tiyatro yapıyor, hem alanda çalışıyorduk. Herkesin gitme dediği yerlere giren duyarlı bir çocuktum” diye anlatıyor.

Babası Antakyalı olduğu için farklı etnik kimliklerin bir arada, çatışmadan nasıl yaşadıklarını görmüş olmanın önemine değiniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 216 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 93 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar