Güneşi kucaklamaya hazır mısınız?

“Güneş Anne”liği rafa kaldırdığımı sanıyordum meğer öyle değilmiş. Avrupa’da, İspanya’dan sonra ikinci büyük güneş ülkesi olan Türkiye’de “güneş...

Güneş Anne”liği rafa kaldırdığımı sanıyordum meğer öyle değilmiş. Avrupa’da, İspanya’dan sonra ikinci büyük güneş ülkesi olan Türkiye’de “güneş enerjisine” inanmaktan hiç vazgeçmediğim geçenlerde çıktı ortaya..

Hafta başında Türkiye’de güneş enerjisine en büyük yatırımın açıklanacağı toplantıyı kaçırınca içime kurt düştü ve dün yatırımı yapan Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer’e ulaştım. Enerji sektöründe faaliyet gösteren Tunçmatik’in ikinci nesil patronu Mehmet Özer ile “Güneş Anne” günlerimden tanışıklığımız var. Dokuz yıl önce yaptığımız görüşmede, güneşe yatırım için dört gözle yasayı beklediklerini söylemişti.

O günden bu yana Türkiye’de ve dünyada çok şey değişti.

ABD ve Çin güneş enerjisine hızlı bir giriş yaparken, Türkiye’de 2012 yılında güneş yasası çıktı ve 2013 yılından yasanın önü açıldı.

Güneş enerjisindeki son gelişmelere değineceğim ama önce Mehmet Özer’in yatırımı.

Özer dünkü konuşmamızda “Güneş enerjisi için bugüne dek alınan en büyük krediyi, 73 milyon doları Aktif Bank’tan alarak 8 ilimizde güneş santralı kuruyoruz.” Türkiye güneşi geniş çapta kucaklamaya hazır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar