Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde fıstık başrolde  

FISTIK hasadına geldikten iki hafta sonra yeniden Gaziantep’teyim. Her seferinde aynı heyecan ve mutlulukla geldiğim  şehir “Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali” için dünyanın her köşesinden ünlü...

FISTIK hasadına geldikten iki hafta sonra yeniden Gaziantep’teyim.

Her seferinde aynı heyecan ve mutlulukla geldiğim  şehir “Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali” için dünyanın her köşesinden ünlü şefleri ağırlıyor.

Aralarında, Bilbao’daki Guggenheim Müzesi restoranı Nerua’nın şefi Josean Alija gibi Michelin yıldızlı olanları da var.

Uluslararası Gastronomi Festivali, Gaziantep’in 3 yıl önce Unesco’nun Yaratıcı Şehirler Ağına “Gastronomi” kategorisiyle dahil olma başarısını taçlandırması bir anlamda.

Filipinler’den, Tayland’dan, İspanya’dan, Brezilya’dan ve hatta Bolivya’dan ve tabii ki Türkiye’den  ünlü şefleri bir araya getiren kişi Food in Life Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen.

Sözen’in uluslararası gastronomi dünyasıyla sürdürdüğü ilişkiler sayesinde 40 yabancı, 100 yerli şef Gaziantep’te buluşuyor.

Ayrıca Unesco’nun aynı listesinde yer alan ülkelerden 100 şef ve yeme içme sektörüne yatırım yapmış 50’ye yakın isim de burada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar