Gastronominin küresel trendlerini Ebru, Gizem, Ayşe izliyor

TURİZM Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) bu yıl ikincisini düzenlediği Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde gastronominin yeni trendleriyle yakından tanıştık...

Yıllar önce Türk Mutfağı’nın tanıtımıyla ilgili inatla yazmaya başladığımda ortalıkta “Sosyal Gastronomi”, “Gastro Diplomasi” gibi akımlar yoktu.

Mutfakta çalışanlara iyi ve adil koşullar sunulmasını talep eden “Adil Mutfak Hareketi” ni de doğrusu duymamıştım.

Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde bu trendlerin dünyada ve Türkiye’de önde gelen temsilcilerine kulak verme fırsatını bulurken, gastronomi dünyasının rakamları da karşımıza çıktı.

Gastronominin turist çeken ülkelere neler kazandırdığını Türk Mutfağı gibi bir hazineye sahip bizler içimiz sızlayarak bir kere daha dinledik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 98 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 213 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar