Anadolu’yu kalite ile tanıştıracak

25 yıllık bir geçmişi olan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda ilk kez bir kadın oturuyor: Buket Eminoğlu Pilavcı.Pilavcı, Hüsnü Özyeğin’in...

25 yıllık bir geçmişi olan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda ilk kez bir kadın oturuyor: Buket Eminoğlu Pilavcı.
Pilavcı, Hüsnü Özyeğin’in geçtiğimiz sonbahar aylarında satın aldığı, Anadolu yakasının ilk özel hastanesi Kadıköy Şifa’nın iş başındaki ikinci nesil patronuydu.
Anadolu’yu kalite ile tanıştıracakHüsnü Özyeğin’in geçtiğimiz sonbahar aylarında Kadıköy Şifa’yı satın almasıyla şimdi ailenin diğer şirketleriyle ilgilenen Pilavcı’nın yolu KalDer ile nasıl kesişti?
“KalDer’in EFQM Mükemmellik modelini Kadıköy Şifa’da 2005 yılında kurumsal yönetim modeli olarak uygulamaya başlamıştık” diyor Pilavcı.
Kadıköy Şifa’nın 2009 yılında KalDer Ulusal Büyük Ödülünü kazanan ilk özel hastane olmasında payı büyük.
Kendisini “kalite gönüllüsü” olarak tanımlayan Pilavcı, KalDer’in ilk kadın başkanı olarak derneğe damgasını atmaya kararlı.
“Dijitalleşme, 4. Sanayi Devrimi derken dünya hızla değişiyor. Bu hıza ayak uydurmak isteyen kurumlar dönüşmek zorunda. Sürdürülebilirlilik olmazsa olmaz. Biz bu dönüşüme rehberlik yapmak istiyoruz. STK olarak devreye gireceğiz” diyor.
KALDER SAHAYA İNECEK
KalDer’in daha proaktif olarak sahaya ineceğinin işaretini veriyor.
Yani dernek eskisi gibi mükemmelin peşinde koşan kurumların kapısını çalmasını beklemeyecek.
Kamu başta herkesin kapısını bizzat çalacak.
En önemlisi kaliteyi ülke geneline yayacak.
“KalDer’in batıda kalmış bir yapısı var. Şimdi ülke geneline yayılmak istiyoruz” diye konuşuyor Pilavcı.

Hangi sektörün kaliteye en çok gereksinim duyduğunu sorduğumda “Kesinlikle turizm. Bu sektörün ekosistemi rekabetçilikte geriden geliyor. KalDer bünyesinde bir Turizm Çalışma Grubu kurduk” cevabını veriyor.
Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile çalışmaya başlayacaklarını söylüyor.
“EFQM modelini bakanlıklar rahatlıkla uygulayabilir. Bu model rekabet gücünü arttıran, verimliliği ölçen bir model. Ölçemediğiniz şeyi iyileştiremezsiniz” diyen Pilavcı, “idealist” diye tanımladığı yeni yönetim kuruluyla ülkenin kalite çıtasını yükseltmeye hazır görünüyor.
KalDer’in yeni başkanına yönetim kurulunda kaç kadın olduğunu sordum.
13 üyeden sadece 2’si kadın.
Acilen değişmesi gereken bir tablo.


MACRON’UN EKONOMİ POLİTİKASI NE OLACAK?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar