Almanyasız turizm olamaz

YUKARIDAKİ çok önemli saptamanın sahibi TÜRSAB yurtdışı temsilcisi, Almanya’da 40 yıldan beri turizm sektöründe çalışan Hüseyin Baraner. Baraner ile dün, turizmin Türkiye ile Almanya arasındaki...

YUKARIDAKİ çok önemli saptamanın sahibi TÜRSAB yurtdışı temsilcisi, Almanya’da 40 yıldan beri turizm sektöründe çalışan Hüseyin Baraner. Baraner ile dün, turizmin Türkiye ile Almanya arasındaki krizden yediği darbeyi ve hasarın nasıl bertaraf edilebileceğini konuşuyoruz.

Almanya’dan gelen turistlerin 5 milyon 600 bin ile zirve yaptığı yıllar geride kaldı. 2015 yılında turizmde ilk pazar olan Almanya şimdi Rusya ve Gürcistan’dan sonra üçüncü pazar durumuna düştü.

2016 yılında 3 milyon 890 bin olan Alman turist sayısı 2017 yılının Ocak-Mayıs ayları arasında 863 bin dolayında. Bu gidişle yıl sonunda 3 milyonu bulur mu belirsiz?

Hüseyin Baraner “En önemlisi, zengin, kültürlü Alman turistlerin çoğunu kaybettik” diyor.

Türkiye’nin 2000-2014 yılları arasında, Almanya’nın “üst segment turistlerini”ülkeye çekmek için ciddi bir çıkış yakaladığını söyleyen Baraner’e göre bu trend tersine dönmüş durumda.

“Üst segment için otelcilerin yaptığı yatırımlar, örneğin geceliği bin ila 2 bin euro olan lüks villalar boş duruyor. Son dakika satışlar sınırlı ekonomik koşullara sahip Almanlardan geliyor” diyor.

ÜÇ ÖNEMLİ NEDEN

Almanya ile Türkiye toplumları arasındaki dostlukta bir kayma olduğunu belirten Baraner’e göre bunun üç nedeni var.

Almanya’daki yaşayan 3 milyonun üzerindeki Türk nedeniyle Alman toplumu günü gününe gelişmeleri izliyor. Yerel gazete bile Türkiye’den olumsuz haberleri verince Almanlar ülkenin bozulan imajından haliyle etkileniyor.

Türkiye gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımında zayıf kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar