Design Week Turkey Toscani’yi ağırlıyor

“Dünya krizde, insanlar bunu konuşsun istiyorum”İKSV tarafından “Okullar Okulu” temasıyla düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali geçtiğimiz hafta önce sona erdi.Önümüzdeki hafta 16-18 Kasım...

“Dünya krizde, insanlar bunu konuşsun istiyorum”

İKSV tarafından “Okullar Okulu” temasıyla düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali geçtiğimiz hafta önce sona erdi.

Önümüzdeki hafta 16-18 Kasım tarihlerinde ise TİM Başkanı İsmail Güllenin ev sahipliğinde düzenlenen, ünlü pek çok tasarımcıyı panel ve konferanslarda bir araya getirecek olan “Design Week Turkey” başlıyor.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Haliç Kongre Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü  düzenlenen “Design Week Turkey”nin amacı,  Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomideki rolüne dikkat çekmek.

İşte tam bu noktada iki yıl önceki İstanbul Tasarım Bienali nedeniyle buluştuğumuz (bu yılki buluşmaya maalesef katılamadım) İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın söylediklerini hatırlatmak istiyorum.

“Bizi orta gelir tuzağından inovasyon ve tasarım çıkartacak. Günümüzde “Made in” yerine “Designed By” geçerli. Iphone’un arkasında ne yazıyor? Designed by Apple California, Assembled in China”.

Günümüzde tasarımın gücünü ortaya koyan iyi bir örnek Iphone.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 216 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 93 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar