Mustafa Koç Spor Ödülü, güreşte kadınların önünü açan Yasemin Adar’ın

Zamansız kaybettiğimiz Mustafa Koç, Birleşmiş Milletler’in, toplumsal cinsiyet eşitliğinin erkekler tarafından da desteklenmesi için başlattığı “HeForShe” girişiminin önde gelen savunucularından...

Zamansız kaybettiğimiz Mustafa Koç, Birleşmiş Milletler’in, toplumsal cinsiyet eşitliğinin erkekler tarafından da desteklenmesi için başlattığı “HeForShe” girişiminin önde gelen savunucularından birildi

Koç Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Mustafa V.Koç Spor Ödülü”nün ikincisinin kime gittiğini görebilseydi kuşkusuz çok mutlu olurdu.

Zira sahnede, ünlü tasarımcı İvan Chermayeff’in tasarladığı ödülü Caroline Koç’un elinden alan kişi 2017 Dünya Şampiyonu kadın güreşçimiz Yasemin Adar.
Türkiye’nin ilk dünya şampiyonu kadın güreşçisi.

Aynı zamanda 200 bin liralık ödülün sahibi de olan Yasemin Adar üst üste (2016-2017-2018) 3 kez Avrupa Şampiyonu da olmuştu.

Jüri Başkanı Caroline Koç’un ödülü açıklarken Yasemin Adar için “azimli, çalışkan ve disiplini” gibi sıfatları peş peşe sayıyor.

Oldukça duygu yüklü bir tanıtım filminden sonra sözü alan Yasemin Adar’ın konuşması, güreş gibi bir “erkek sporunu” seçmiş bir kadının azmini ortaya koyuyor.


Caroline Koç, Yasemin Adar, Naval El Mutavakel ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener

KADIN HİÇ GÜREŞİR Mİ?

“Güreşe ilk başladığım zaman pek çok önyargı ile karşılaştım. Sıklıkla bu sporu yapmamam gerektiğini, yapamayacağımı söyleyenler oldu. Bir kadın olarak söylenenlere kulak asmadan, hiç pes etmeden, kendime inanarak, hiç durmadan ve tutkuyla çalışarak neleri başarabileceğimi gösterdim” diyor.

Yasemin Adar, tanıtım filminde izlediğimiz gibi artık Türkiye’de güreş sporunu yapmak isteyen kadınlar için bir rol model.

Türkiye’nin pek çok şehrinde Adar’ın başarılarından sonra açılmış “kadın güreşçi klüpleri” var.

Pek çok şehirde onun izinden gitmek, başarılara imza atmak isteyen kızlar var.

Zaten Yasemin Adar da konuşmasında bunun altını çiziyor.

“Ben artık mücadelemin yeni gelen genç güreşçi kadınlar için olduğunu, mindere onların önünü açmak için çıktığımı düşünüyorum”.


Yasemin Adar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar