İstiklal Caddesi’nin yeni gözbebeği: Salt Beyoğlu

İSTİKLAL Caddesi’nin elbet daha güzel günleri olmuştu. 1930’larda, İstanbul’un gece hayatını, ünlü restoranlarını, sanatçılarını  “Gardenbar Geceleri”...

İSTİKLAL Caddesi’nin elbet daha güzel günleri olmuştu.

 

1930’larda, İstanbul’un gece hayatını, ünlü restoranlarını, sanatçılarını  “Gardenbar Geceleri”, “İntermezzo” gibi kitaplarında anlatan Fikret Adil’in ya da “kürklü, şapkalı ve eldivenli hanımefendilerin” İstiklal Caddesi”nden söz etmiyorum.

Vakko’nun henüz terk etmediği, dükk^anların ucuz mallarıyla dışarı taşmadığı, ağaçların kesilmediği, kitapçıların, galerilerin bol olduğu bir İstiklal Caddesi aklımdaki.

Çin malı kaldırım taşlarının döşenmesiyle başlayan çöküşü hepimiz biliyoruz.

İki- üç yıl önce alt yapı çalışmaları için iş makinelerinin istilasına uğrayan İstiklal Caddesi artık iflah olmaz derken geçtiğimiz eylül ayında bir mucize oldu.

Teğet Mimarlık (Mehmet Kütükçüoğlu) tarafından yeniden tasarlanan Yapı Kredi Kültür Sanat binası caddeye bir “hayat öpücüğü” konduruverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 214 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar