AB’nin iklim mücadelesi U.N. Ro-Ro’yu büyütüyor

TRİESTE, zengin tarihi ve bugüne kadar sürdürmeyi başardığı kültürel çeşitliliği nedeniyle İtalya’nın diğer şehirlerden hayli farklı. 18. yüzyılda şehirde hüküm süren...

TRİESTE, zengin tarihi ve bugüne kadar sürdürmeyi başardığı kültürel çeşitliliği nedeniyle İtalya’nın diğer şehirlerden hayli farklı.

18. yüzyılda şehirde hüküm süren Avusturya İmparatorluğu Trieste’yi “Serbest Liman” ilan ettikten sonra kaderi değişmiş.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ise Trieste “Serbest Bölge” statüsünü kazanmış.

Trieste Limanı üç asırdan beri önemini kaybetmediği gibi 21. yüzyılda yenilenmiş alt yapısı ve deniz yoluyla treni birleştiren “intermodal taşımacılığıyla” trafiğini sürekli arttırmış.

Trafiği arttıranlardan biri de Türkiye’de intermodal taşımacılığında yüzde 65 payla lider konumunda olan U.N. Ro-Ro.

Şirketin davetlisi olarak gittiğimiz Trieste’de,  CEO Selçuk Boztepe ve pazarlama ile stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fuat Pamukçu ile limanın 180 yıllık tarihi binasında sohbet ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 216 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 93 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar