Faruk Eczacıbaşı: Geleceğin dünyası daha yeni başlıyor

ECZACIBAŞI HOLDİNG Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı,  “Geleceğin Dünyası”nda bizi nelerin beklediğini “Daha Yeni Başlıyor”...

ECZACIBAŞI HOLDİNG Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı,  “Geleceğin Dünyası”nda bizi nelerin beklediğini “Daha Yeni Başlıyor” kitabında ele alıyor.

Ezcacıbaşı, “akıllı şehirler”, “ yapay zeka^”“bilgisayar korsanlığı” gibi günümüzün sıcak konularına değinerek, hem Eczacıbaşı Grubu’ndan hem dünyadan örnek vererek son derece akıcı bir üslupla kolay okunan bir kitap kaleme almış.

Zaten kendisi de kitabın tanıtımının yapıldığı davette “Kitabı gönderdiğim arkadaşlarım rahat anlaşılabilir mi diye sordular. Kendim anlayacağım bir dilde derdimi anlattığımı söyledim onlara” diye konuşuyor.

Önemle şunu vurguluyor:

“22. yılını geride bırakan Türkiye Bilişim Vakfı olarak teknolojinin getirdiği değişimin nasıl bir etkisi olacağını kestirmeye çalıştık. Beni ilgilendiren taraf daima yeni bir teknolojinin gerektirdiği davranış değişikliği ya da verimliliğe katkısı oldu”.

Nitekim kitabın önsözü, teknolojinin toplum ve siyaset üzerindeki çalışmalarıyla bilinen akademisyen  Zeynep Tüfekçi tarafından yazılmış.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 216 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 93 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar