Kale Grubu seramik sanatını Füreya Sergisi’yle kucaklıyor

40 yaşından sonra seramiğe başlayan Füreya, üzücü olayların eksik olmadığı hayatına yaratmak ve üretmek ile anlam katan bir öncüydü. Bir rol modeldi. Hem bir kadın sanatçı olarak, hem sanatın...

40 yaşından sonra seramiğe başlayan Füreya, üzücü olayların eksik olmadığı hayatına yaratmak ve üretmek ile anlam katan bir öncüydü. Bir rol modeldi. Hem bir kadın sanatçı olarak, hem sanatın müzelere “hapsolmasına” karşı çıkan bir sanatçı olarak.

Nitekim bugün Manifaturacılar Çarşısı’nda, Harbiye’deki eski Ziraat Bankası ile eski Başak Sigorta’nın duvarlarında  Füreya’nın dev seramik panolarını görebilirsiniz.

Akaretler, Sıraevler’de 18 Ocak tarihine kadar izleyebileceğiniz sergide, sanatçıyı, Ziraat Bankası’nın seramik panolarını bir iskele üzerinde yerleştirirken gösteren fotoğraf var. İşçilerle birlikte iskeleye tırmandığında Füreya 56 yaşında.

Füreya ile aynı okulun havasını teneffüs etmiş, yeğeni Sara Koral Aykar ile aynı okulun sıralarını paylaşmış, Harbiye’de atölyesinin olduğu apartmanın önünde defalarca geçmiş biri olarak da sergiyi yazmasam olmazdı.

Türkiye’nin önde gelen bir sanayi grubunun bu olağanüstü retrospektif sergiyle seramik sanatına verdiği değer ve desteği de yazmasam olmazdı.

ZEYNEP BODUR’UN KANATLARI ALTINDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 98 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 213 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 91 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 98 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar