Mert Fırat’ın ‘İhtiyaç Haritası’ yurtdışına açılıyor

Fırat’ın “İhtiyaç Haritası”ndan, oyuncunun konuşmacı olduğu UNDP’nin 2015 yılındaki Sosyal Fayda Zirvesi’nde haberdar olup yazmıştım.İhtiyacı olanlar ile bunu karşılayabilecek...

Fırat’ın “İhtiyaç Haritası”ndan, oyuncunun konuşmacı olduğu UNDP’nin 2015 yılındaki Sosyal Fayda Zirvesi’nde haberdar olup yazmıştım.

İhtiyacı olanlar ile bunu karşılayabilecek durumda olanları aynı platformda buluşturan “İhtiyaç Haritası” bence abartısız Türkiye’nin en yaratıcı, en yenilikçi, en faydalı girişimi. Memleketteki eşitsizliği, imkanları kısıtlı insanları ve kurumları, akıl dışı boyutlara ulaşan kaynak israfını düşündüğünüzde gerçekten öyle.

UNDP İyi Niyet Elçisi ilan edildiği gün, Mert Fırat, UNDP Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi, iletişim koordinatörü Faik Uyanık ve “İhtiyaç Haritası”nın şahane ekibiyle buluştuk.

Ekipte, Fırat ile birlikte “İhtiyaç Haritası” fikrini oluşturan ve teknolojik alt yapısına destek veren, Doğan Grubu’nun “Türkiye’nin Ortak Değerleri” girişiminden Dr. Ali Ercan Özgür de var.

Fırat, “UNDP İyi Niyet Elçisi” olarak BM’nin 2030 kadar belirlediği küresel hedefler konusunda Türkiye’de farkındalığı arttırmak için kolları sıvayacak.

Oyuncu zaten küçük yaşlardan beri eşitsizliğin, yoksulluğun pek farkında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 100 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 216 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 93 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar