Yerli Otomobil (RTE - OtoVAN) Fabrikası VAN’da Kurulsun Haydi BİSMİLLAH

Haydi Türkiye, haydi Vanlılar, haydi Bismillah,… Harekete geçiyoruz. Yerli otomobil fabrikası, VAN merkezli kurulsun. TOBB, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yerli otomobil fabrikası için: 'Biz hazırız' demiş. Biz de Vanlılar...

Haydi Türkiye, haydi Vanlılar, haydi Bismillah,… Harekete geçiyoruz. Yerli otomobil fabrikası, VAN merkezli kurulsun.

TOBB, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yerli otomobil fabrikası için: 'Biz hazırız' demiş. Biz de Vanlılar olarak, fabrikanın VAN'a kurulmasına hazırız.

Ülkenin cumhurbaşkanı yerli otomobil üretelim diyor, kimse bunu hayal bile edemiyor. Özgüvenini tamamen yitirmiş bir toplum haline gelmişiz de farkında bile değiliz. Biz yapamayız algısı, hala (bırakın bitmeyi) zayıflamamış bile.

Oysa olması gereken; 81 ilin sanayi ve ticaret odaları, bütün STK ve kanaat önderleri ve her şeyden önemlisi, vatandaşın bu konuda seferber olmasıdır. Her ilin, hatta her ilçenin temsilcileri, kanaat önderleri, vali ve kaymakamları, STK'ları, medyası,… otomobil fabrikası; benim ilime, benim ilçeme,… kurulmalı diyerek, bir proje yarışına girmeleri gerekirken,… Biz ne yapıyoruz? Neredeyse hiçbir şey.

Evet, yerli otomobil fabrikasının, VAN merkezli kurulmasını istiyoruz. Bütün Vanlılar olarak, yerli otomobil fabrikasının VAN'da kurulması için, seferber olacağız. 13 Haziran 2017 itibarı ile VAN ilinde seferberlik ilan ediyoruz. Kampanyalar, imza etkinlikleri,… düzenleyeceğiz.

OtoVAN Fabrikası için; Vanlılar olarak, banklara hesap açıp, önce bütün Vanlılar olarak, sonra bütün Türkiye,… banka hesaplarına para yatırarak, bu büyük projeye destek olacağız. Türkiye ve dünyadaki bütün camilerden; Recep Tayyip ERDOĞAN OtoVan ya da Selahaddin Eyyubi Oto-Van Fabrikası için, para toplayacağız. Bu büyük projeye destek olacağız. Bu büyük proje, devlet-vatandaş merkezli bir proje olarak yürümeli.

***                                                                    

VAN MERKEZLİ İPEKYOLU

İPEKYOLU Projesi de VAN merkezli olmalı. İpek Yolu Projesi; AnAdolu Ekonomik Birliği projesine dönüştürülmeli, İslam ve Türk dünyası bu birliğe dahil edilmeli. Lider TÜRKİYE Merkez VAN olmalı. TÜRKİYE, İpek Yolu projesinin lideri, VAN, İpek Yolu Projesinin merkezi olmalı.  VAN Minia İpek Yolu kurulmalı. İpek Yolu güzergahında bulunan tarihi yapıların tamamının minyatürleri, VAN GÖLÜ çevresinde yapılmalı.

VAN GÖLÜ MEDENİYETLER PROJESİ

Anadolu, güneşin doğduğu yer demek. Güneşin doğduğu yer olan VAN, Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline getirilebilir. Bunun için yetkililere önerilerimiz var.

VAN GÖLÜ (Anadolu Güneşin Doğduğu Yer) KÜLTÜR VE MEDENİYETLER PROJESİ

VAN GÖL çevresi, belli bir km (1-5,…) kamulaştırılmalı ve VAN GÖLÜ çevresi, bütün sahili kapsayacak şekilde, VAN GÖLÜ KALESİ yapılarak; koruma altına alınmalı, Ormanlaştırılmalı, Minia Dünya, Minia TÜRKİYE ve Elegeş Anıtı ile Çanakkale Şehitleri Kardeşlik Parkı kurulmalıdır. VAN, Anadolu (İslam-Türk dünyası) Coğrafyası'nın cazibe merkezi ve sanayi, sanat, spor, medya, kültür,… merkezi haline getirilmelidir. VAN; Türkiye'nin 81 ilinden insanların gelip, kalıcı olarak yerleşebileceği bir model şehir haline getirilmelidir.

FUTBOL TAKIMLARI İÇİN HAZIRLIK SAHALARI

Futbol takımlarımızın sezon hazırlıkları yapacakları sahalar yapılabilir. Van'ın rakımı yüksek yaylaları bunun için son derece uygundur.

7 BÖLGE PROJESİ

VAN GÖLÜ çevresinde Türkiye'nin 7 bölgesindeki tarihi yapıların minyatürleri yapılmalı.

VAN GÖLÜ; ÇANAKKALE AY YILDIZ ANITI

VAN GÖLÜ'nün ortasında, Çanakkale ve AY Yıldız anıtı yapılabilir. Eyfel kulesi benzeri bir anıt, VAN için sembol haline getirilebilir.

***

Bu projeler VAN ve Türkiye'ye neler kazandıracak?

Elbette bu projelerin getirecekleri saymakla bitmez.

Öncelikle, Türkiye yerli üretim bir otomobile kavuşmuş olacak. VAN, Anadolu (İslam ve Türk dünyasının tamamı) Coğrafyası'nın çekim merkezi olacak. VAN, İstanbul'dan sonra, Türkiye'nin en büyük 2. Şehri olacak. Tersine göçler olacak; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Trabzon, Konya, Manisa, Bursa, Mersin, Nevşehir, Tokat, Samsun, Karabük, Afyon, Burdur, Amasya, Çanakkale, Edirne, Giresun,… kısacası 81 il hatta İslam ve Türk dünyasından, Avrupa'dan,… insanlar VAN'a akacak.

Ve sonuç olarak,

VAN; Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlayan; barış, medeniyet, sanayi, spor, medya, turizm,… şehri olacak. VAN Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası,…; VAN Recep Tayyip ERDOĞAN OtoVan Fabrikası için, bağış hesapları açmalı ve halkın maddi ve manevi desteğini almak için, elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Bu projelere en büyük desteği Vanlılar yapmalıdır. RTE OtoVan Fabrikası ve RTE OtoVan  markası için,

Haydi BİSMİLLAH

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.304 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.693 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar