SUUD Selman’ın ılımlı halifeliği!

ABD (İsrail), bütün İslam dünyasını kontrol altına almak istiyor. Dünya hakimiyetinin devamı için bu şarttır. Türkiye, Çin, Brezilya, Rusya,… ve Hindistan gibi güçler, gittikçe yükseliyor....

ABD (İsrail), bütün İslam dünyasını kontrol altına almak istiyor. Dünya hakimiyetinin devamı için bu şarttır. Türkiye, Çin, Brezilya, Rusya,… ve Hindistan gibi güçler, gittikçe yükseliyor. ABD’nin dünya hakimiyeti gün geçtikçe sarsılıyor ve tehlikeye giriyor. Fakat, Çin ve Hindistan gibi güçlerin, nüfuslarının kontrol edilemeyecek kadar yüksek olması, bu ülkelerin dünyaya hükmetmesinin önündeki en büyük engel. Yüksek nüfus, hem büyük bir avantajdır hem büyük bir dezavantajdır. Kontrol altına alınamayacak kadar yüksek bir nüfus, o nüfusa sahip olan ülkeler için, aynı zamanda büyük bir tehdit (ekonomik krizler, etnik/dini isyanlar,…) ve tehlikedir.

İslam dünyası da gittikçe uyanıyor. İslam (Anadolu) dünyasının doğal lideri de elbette tartışmasız olarak Türkiye’dir. Türkiye’yi durdurmanın ve İslam dünyasına hükmetmenin yolu, halifelikten geçer. İslam dünyasında Hilafet-Halifelik isteği, gittikçe yükseliyor. ABD; İslam dünyasını kontrol altına almak için, kendi kontrolünde, kukla bir Halife/Hilafet ilan edebilir/edecektir. Gelişmelere baktığımızda, bunun için en uygun adayın SELMAN ve en uygun ülkenin de Suudi Arabistan olduğu görülmektedir.

ABD; Suudi Arabistan’ı Sünni dünyanın lideri, İran’ı da Şii dünyanın lideri olarak konumlandırmaya çalışmaktadır. Bu durum açık ve net olarak görülmektedir. Suud-İran savaşı da büyük bir olasılıktır. Böyle bir savaş, İslam dünyasını mezhep savaşlarına sürükleyecektir. Bütün bu hamlelerin amacı, elbette ki; Türkiye’nin durdurulmasıdır. Fetullah GÜLEN’in de 15 Temmuz darbesinde başarısız olması, ABD’ye İslam dünyasında kullanabileceği neredeyse en büyük kozunu kaybettirdi. Bu durumda ABD’nin; SELMAN ve Suudi Arabistan’a oynamak dışında, kayda değer bir alternatifi kalmıyor.

AFRİN’de kim/kimler kaybetti?

Afrin’de; ABD de ABDullah ÖCALAN da kaybetti. Abdullah ÖCALAN ne demişti PKK'ya:

" - Sırrı: Rojava (Suriye’nin Kürt bölgesi) için bir aktarımınız olacak mı?
- Öcalan: Suriye’de Kürtler iki tarafla da görüşsünler, kim haklarını verirse onunla çalışsınlar."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.798 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.935 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.300 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.688 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar