Kürtler PKK’yı bırakıyor CHP bırakmıyor

PKK ile Türk solu arasında bir muhabbet var ki, sormayın gitsin. Kürtler ile PKK arasında bugüne kadar böyle bir muhabbet hiç olmadı. PKK; Kürtler adına kan döktüğünü, Kürtler adına mücadele...

PKK ile Türk solu arasında bir muhabbet var ki, sormayın gitsin. Kürtler ile PKK arasında bugüne kadar böyle bir muhabbet hiç olmadı. PKK; Kürtler adına kan döktüğünü, Kürtler adına mücadele ettiğini iddia ediyor. Ama Kürtlerden ziyade, Türk solundan daha fazla destek görüyor.

Son derece enteresan bir durum ile karşı karşıyayız. Kürtler PKK ile aralarına gün geçtikçe mesafe koyuyor ve PKK’ya tepki gösteriyor. Kürt Halkı, PKK’nın çözüm sürecine ihanet etmesini affetmedi ve devrimci halk savaşı ile başlattığı HENDEK İHANETİNİ desteklemedi. Kürt Halkı, PKK’nın hendeklerinde nöbet tutmadı ama, bazı Türkler PKK hendeklerinde nöbet bile tuttu.

Kürt Halkı, PKK Gazetesi’ne sahip çıkmadı, yaptığı tahrik edici, savaş aşığı yayınlarına karşı çıktı. Ama, bazı Türkler PKK gazetesi özgür Gündem Gazetesi’nde nöbet bile tuttu. Hatta bazı gazeteciler, PKK gazetesinin yayın yönetmenliğini bile yaptı. Özellikle solcu Türkler, PKK üzerinden; Türkiye ile, Erdoğan ile ve her şeyden önemlisi, Kürt Halkı ile hesaplaşıyorlar.

PKK bugün, Erdoğan ve Türkiye karşıtlarının legal muhalefet partisi haline gelmiştir. Muhalefet ve aydınlar; siyaset üretmekten aciz kaldıkları Erdoğan ve AK Parti’ye karşı, en büyük zararı Kürtlere veren bir terör örgütünü legalleştirerek, yasal bir parti gibi kullanıyorlar. PKK’nın EROİN ticareti ve insan öldürmesi görmezlikten geliniyor ve bu durum gittikçe de normalleşiyor. TÜRK SOLU, Kürt Halkı’nın dindarlığı ile PKK üzerinden hesaplaşıyor. Kürt Halkı’nın dindarlığı ve Türkiye’ye bağlılığı, PKK üzerinden cezalandırılıyor.

***

Muharrem İNCE ve CHP, TÜRKİYE'yi bir arada tutamaz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.301 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.691 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar