İYİ Parti yeni CHP’dir ve eski CHP’yi bitirecek

Atatürk CHP’den alındığında, CHP sudan çıkmış balığa döner. AK Parti şu ana kadar bunu başaramadı. Bunu İYİ Parti’nin başaracağı görünmektedir. CHP için en...

Atatürk CHP’den alındığında, CHP sudan çıkmış balığa döner. AK Parti şu ana kadar bunu başaramadı. Bunu İYİ Parti’nin başaracağı görünmektedir. CHP için en büyük tehdit aslında, İYİ Parti’dir. İYİ Parti, ileride CHP’nin yerini alabilir. Bu seçimden sonra 2 partili bir yapı oluşursa, büyük ölçüde AK Parti ve İYİ Parti olarak şekillenecektir. CHP, DSP gibi küçülme tehlikesi ile karşı karşıya. İYİ Parti, CHP’nin çökmesine ve DSP gibi etkisiz bir siyasal harekete dönüşmesine sebep olabilir. Hatta Saadet Partisini de etkileyebilir. İYİ Parti, AK Parti’den değil, daha çok CHP’den oy alıyor. İYİ Parti, AK Parti’nin değil, CHP’nin rakibidir. AK Parti özellikle bu seçimde, İYİ Parti ile değil, CHP ile uğraşmalıdır. Türkiye’nin geleceğinde CHP yok. Eski CHP gidiyor, yeni CHP, ‘İYİ Parti’ olarak geliyor.

***

Abdullah GÜL Parti kurabilir mi?

Gül’ü aday göstermek isteyenlerin asıl amacı AK Parti’yi bölmekti. Bazı milletvekilleri Gül’ü desteklemek için, AK Parti’den istifa edebilirdi. Gül, Cumhurbaşkanı adayı olamamayı sindiremeyebilir. Yeni bir parti kurup, AK Parti'yi bölme yoluna gidebilir. Bence asıl amaç, AK Parti’yi bölecek partinin kurulmasına zemin hazırlamak. Muhalefetin Abdullah Gül üzerinden bir strateji ile hareket edeceğini daha önce (19 Nisan 2017) gündeme getirmiştik.

“Galip İlhaner: Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti adayı ile AKP'li aday yarışacakED: Son olarak, bu seçimler, önümüzdeki başkanlık seçimlerinde şu anki muhalefetin Erdoğan'a rakip olamayacağını ortaya koydu. Seçimler için muhalefet nasıl karar alır? Koalisyon mu kurar, yeni bir aday mı çıkartır, yoksa olduğu gibi devam mı eder?

Muhalefetin Erdoğan’a rakip olabilecek bir adayı kendi içinde bulması çok zor. Ancak AK Partili biri bulunabilir mi? Bu tartışmalı. Muhalefet Abdullah Gül gibi birini belli şartlarla destekleyebilir. MHP tabanı geçiş dönemini yaşadığı için, referandumda adapte olamadı ama, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’dan yana oy kullanma ihtimali daha yüksek olur. Ayrıca, Erdoğan faktöründen dolayı da Kürtlerin oyu daha fazla artacaktır. Muhalefetin koalisyon aday belirlemesi son derece zor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.798 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.935 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.300 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.688 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar