Cumhur İttifakının isim babası İDE

Cumhur İttifakının isim babası, İstanbul Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Mustafa ŞATIROĞLUİDE Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa ŞATIROĞLU, Barbaros NASÜN ile birlikte, (2017) bir ulusal gazete ve...

Cumhur İttifakının isim babası, İstanbul Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Mustafa ŞATIROĞLU

İDE Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa ŞATIROĞLU, Barbaros NASÜN ile birlikte, (2017) bir ulusal gazete ve TV üzerinde fikir alışverişinde bulunuyorduk. Gazete ve TV ismi olarak, Mustafa ŞATIROĞLU’nun önerisi üzerine, ‘CUMHUR’da ittifak yaptık. Bir sonraki toplantıda da gazetenin ilk manşetini, Barbaros NASÜN’ 3. Cumhuriyet’ olarak belirledi. O gün; hem Cumhur ittifakını hem yeni dönemi adlandırmış olduk. 3. Cumhuriyet dönemi başlıyor.

Acil Seçim     

Erken seçim gerekiyordu. Türkiye kuşatılıyor. ABD, kendi güdümünde ve Suudi Arabistan liderliğinde bir İSLAM Ordusu ve bir Hilafet (Halifelik) Devleti kurmanın hazırlığını yapıyor. Çok sayıda İslam ülkesi lideri ve bazı tarikat, cemaat,… liderlerinin, Halifelik ilan edeceği görülmektedir. İslam dünyası, halifelik ilanlarına, halifelik savaşlarına sürükleniyor. Suudi Arabistan Sünnilerin, İran Şiilerin lideri yapılarak, mezhep savaşları çıkartılabilir. PKK ve Filistin (Kudüs’ün olmadığı) devletlerinin aynı anda bağımsızlık ilanına şahitlik edebiliriz. Yunanistan,… bir yandan… Böyle bir ortamda ACİL seçime gidiyoruz.

***

Cumhur ittifakı; ADALET vaat etmeli ve ADİL bir yönetim sözü vermelidir. Çözüm sürecini PKK’nın bitirdiği, altın fırsatın (PKK’nın tamamen silah bırakması) kaçırılmasının en büyük sorumlusunun HDP olduğu ve PKK’nın FETÖ darbesini (ABDullah ÖCALAN’ın ‘darbe mekaniği’ şifreli talimatıyla) önceden bildiği, hendekleri darbe zemini oluşturmak için hazırladığı,… gündemde tutulmalıdır. Tek parti dönemi uygulamalarının sorumlusunun MHP değil, CHP olduğu ve MHP’nin Kürtler ile HİÇ bir sorunu olmadığı, PKK’nın çözüm sürecini bitirmekle, AK Parti - MHP ittifakına mecbur bıraktığı,… sürekli gündemde tutulmalıdır. Sayın Devlet BAHÇELİ’nin kullanacağı; Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca,… bir kelime ciddi derecede etkili olacaktır. Cumhur ittifakının bölgede izlemesi gereken stratejiye, ileride daha ayrıntılı olarak değineceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.798 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.936 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.300 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.688 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar