CHP Kürtlere PKK’yı desteklemeyi öneriyor

CHP ve Türk solunda son derece garip şeyler oluyor. Açık ve net bir şekilde; Kürtlere, HDP üzerinden, ‘PKK’yı destekleyin’ diyorlar. Şuanda bitmiş olan Kürt sorununu yeniden alevlendiriyorlar. Bitmiş olan Kürt...

CHP ve Türk solunda son derece garip şeyler oluyor. Açık ve net bir şekilde; Kürtlere, HDP üzerinden, ‘PKK’yı destekleyin’ diyorlar. Şuanda bitmiş olan Kürt sorununu yeniden alevlendiriyorlar. Bitmiş olan Kürt sorununun yeniden başlamasını istiyorlar. Aklı başında olan herkes şunu çok iyi biliyor ki; HDP diye bir şey yoktur, PKK diye bir şey vardır. HDP’ye verilen oylar da PKK’ya, PKK’nın daha fazla güçlenmesine gidiyor. PKK 7 Haziran seçimlerinde, HDP’nin baraj altında kalmasını istiyordu. Bu şekilde Kürtlerin tek temsilcisi olmayı planlıyordu. Baktı ki; HDP oy kaybedince dağa çıkışlarda azalıyor, HDP oy kaybettikçe PKK da cazibe merkezi olmaktan uzaklaşıyor. 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı aşmasını isteyecek duruma geldiler. PKK, siyasi ve toplumsal destek olmadan, daha hızlı marjinalleşeceğinin farkındadır. HDP’ye verilen her oy, dağa daha fazla çocuk gitmesi demektir. HDP marjinalleşmeden, PKK da marjinalleşmez. HDP ve PKK, birbirlerinden beslenmektedirler. Birbirlerinden güç almaktadırlar.

Devlet, AK Parti, ERDOĞAN, Türk ve Kürt aydınları, çözüm sürecinde ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama, PKK, Kürtlere ve çözüm sürecine ihanet etti. Devlet ve hükümetler, bir daha PKK ya da HDP’ye el uzatırlarsa; PKK’ya karşı olan Kürtleri de kaybederler.

PKK; marjinalleşmeye doğru hızla giderken, CHP bunu tersine çevirmeye çalışıyor. Geçmişteki Kürt sorunu dediğimiz olayın sebebi olan CHP, Kürt sorununun sonucu olan PKK (HDP)’ya destek istiyor. Kürtleri kazanmanın yolu PKK’dan geçmez. Tam tersine artık, Kürtleri kazanmanın yolu PKK (HDP)’yı marjinalleştirmekten geçer. Herkes bu gerçeğe göre hareket etmelidir.

CHP’nin gündeme getirmeye çalıştığı bir diğer konu da yerel yönetimlerde özerklik. Türkiye bu şekilde bir özerklikte bölünür ve Suriye’den daha beter bir duruma düşer. CHP, PKK (HDP)’nın marjinalleşmesi doğrultusunda politikalar geliştirmek yerine, PKK’nın meşruiyet kazanacağı politikalar geliştirirse, Türkiye’yi bir arada tutmak imkansız hale gelir. Özerklik, fiili durum oluşturur ve son derece kanlı bir bölünmeyle sonuçlanır.

***

Kürt Mustafalar, 2 Mustafa da AK Parti ve Türkiye’nin yanında

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.304 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.693 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar