Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor?

Hükümet özellikle Bağ-Kur’lu esnaflarlarla ilgili önemli bir karar aldı.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa kredi sağlanmasını...

Hükümet özellikle Bağ-Kur’lu esnaflarlarla ilgili önemli bir karar aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur'lu esnafa kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki "Emeklilik Hakkı Doğmuş Bağ-Kur'lu Esnafa Kredi Sağlanması Protokolü" imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve ilgililer katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, “aktif Bağ-Kur'lu sayısının 2,9 milyon, Bağ-Kur emeklisi sayısının ise 2,6 milyon olduğunu bildirerek, "Şartlarının iyileştirilmesiyle alakalı olarak güçlü düzenlemelerle prim oranlarını yüzde 40'tan yüzde 34,5'e düşürmüştük. İsteğe bağlı sigortalılık hariç, Bağ-Kur sigortalılarına 5 puanlık Hazine indirimi gerçekleştirmiştik. Yine Bağ-Kur sigortalılarımızı iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamına alarak geçici iş göremezlik ile sürekli iş göremezlik ödeneğinden faydalanma imkanı getirmiştik." dedi.

Bugüne kadar verdikleri teşviklerin prim ve vergi kesintileriyle ilgili olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, "Bir Senden Bir Benden" uygulamasıyla ilk defa ücretin de teşvik kapsamına alınacağını bildirdi.

Emeklilik hakkı doğmuş Bağ-Kur'lu esnafa kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolünün önemli olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.301 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.691 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar