ABD NATO’dan çıkar mı?

Son yıllarda özellikle Türkiye için kullanılan söylemlerin başında, Türkiye’nin  NATO’dan çıkması geliyor. Acaba önce Türkiye mi NATO’dan çıka(rıl)cak, yoksa ABD mi? Yakın zamanda...

Son yıllarda özellikle Türkiye için kullanılan söylemlerin başında, Türkiye’nin  NATO’dan çıkması geliyor. Acaba önce Türkiye mi NATO’dan çıka(rıl)cak, yoksa ABD mi? Yakın zamanda böyle bir durum mümkün görünmüyor.

TRUMP (Evanjelizim), ABD’nin çöküşünün yolunu açmıştır. Gün gelecek belki de bütün dünya, Donald TRUMP’a teşekkür edecek. TRUMP, ABD’nin emperyal gücünün ve dolar imparatorluğunun ciddi derecede sorgulanmasına yol açtı. Bu sayede ABD’nin dünya liderliği de sarsılabilir.

Dünyayı yöneten asıl güç paradır. Türkiye, dünyaya bir para birimi önermeli ve bu para birimini şimdiden tasarlamalıdır. Para biriminin ismi adalet ya da barış (selam) lirası olabilir. ABD’nin dünya liderliğini zayıflatmaya para birimi ile başlanabilir.

Dünya, ABD’ye karşı, hiç olmadığı kadar uygun bir konjoktür yakalamıştır. Bu cesaretin en büyük kaynağı elbette Türkiye (Erdoğan)’dir. Dünya 5’ten de 1 (ABD/İsrail)’den de büyüktür. Türkiye şimdiden bunu bütün dünyaya ispatlamıştır. Ancak Türkiye bu konuda yalnız kalmamalıdır.

Dünyayı her dönem, güçlü bir imparatorluk/devlet yönetmiştir. Dünyayı yöneten büyük imparatorluklar tarihte kaldı. ABD de bir gün dünya liderliğinden düşecektir. Bu boşluk ABD’den daha beter ve acımasız olabilecek güçler (Çin, Rusya, AB,…) tarafından doldurulmamalıdır.

Türkiye böyle bir döneme hazırlık yapmalıdır. Türkiye, yeni bir dünya düzeni (Selam/PaxAnAdolu) kurma yolunda stratejiler geliştirmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.798 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.935 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.300 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.686 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.876 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar