Anadolu 15 Temmuz Destanı

15 Temmuz, destan olarak tarihe geçmeyi hak ediyor. Çünkü 15 Temmuz gecesi, sadece bir darbe teşebbüsü değildi. Darbeden çok öte bir (DIŞ) müdahaleydi. Halk sadece bir darbeyi püskürtmedi o gece. Türkiye, bir...

15 Temmuz, destan olarak tarihe geçmeyi hak ediyor. Çünkü 15 Temmuz gecesi, sadece bir darbe teşebbüsü değildi. Darbeden çok öte bir (DIŞ) müdahaleydi. Halk sadece bir darbeyi püskürtmedi o gece. Türkiye, bir işgalden de kurtarıldı. 2. Kurtuluş savaşı verildi o gece. Aynı zamanda o gece, Çanakkale Destanı'na benzer bir ANADOLU DESTANI da yazıldı.

***

Darbe teşebbüsü neden oldu?

Adalet ve Kalkınma Partili bir Türkiye'nin, son yıllarda; büyümesi, gelişmesi, iç ve dış güç odaklarını rahatsız ediyordu. Özellikle Erdoğan'ın; “One Minute” çıkışı ve “Dünya 5'ten Büyüktür” meydan okuması, şimdiye kadar dünya sistemine getirilmiş olan en büyük itiraz ve başkaldırıydı. Dünya sistemine yapılan bu meydan okumanın hesabı, bir şekilde ödetilecekti.

Cemaat gitti FETÖ kaldı

Aslında FETÖ, cemaat tabanının bile rahatsız olacağı kadar büyümüştü. Taban, cemaatin tepesinden, adalet getirecek beklentisi içindeyken, FETÖ sadece, bir çetenin çıkarı için mücadele ediyordu. O çete ise, tam bir harakiri (FETÖ) çetesiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.301 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.691 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar