MHP mi Kürtlere yakın HDP mi?

Kürtler Müslüman’dır, İSLAM dinine bağlıdır. Kürtler için dünyanın en dindar halkı demek kesinlikle bir abartı değil. İnanç açısından bakıldığında, Kürtler...

Kürtler Müslüman’dır, İSLAM dinine bağlıdır. Kürtler için dünyanın en dindar halkı demek kesinlikle bir abartı değil. İnanç açısından bakıldığında, Kürtler MHP’ye yakın, HDP (PKK)’ye uzaktır. Kürtler için önemli olan İSLAM’dır. İslam, HDP (PKK)’de neredeyse hiç yok, MHP’de ise fazlasıyla var.

“Kürtler MHP’ye oy vermez” iddiaları son günlerde gündemde. Geçmiş dönem seçimlerinde MHP’den çok sayıda Kürt, milletvekili olarak seçilmiştir. 16 Nisan referandum sonuçları, Kürtlerin, MHP’li ittifaka oy verdiğini açık bir şekilde göstermiştir. Ne Kürtler MHP’den korkmaktadır, ne MHP Kürtlerden korkmaktadır. Kardeşlerin birbirlerinden korkması için hiçbir sebep de yoktur. MHP tabanı ile Kürtler birbirlerinin düşmanı değil, birbirlerinin dostu ve kardeşidir. Kürt halkı; MHP'li Cumhur (Türk-Kürt) İttifakına destek verecek mi? Muhafazakar MHP mi Kürtlerin (İSLAM) inancına yakın yoksa Komünist PKK mı? ABDullah Öcalan, Cemil Bayık mı Kürtlerle aynı camide ve aynı inançta, yoksa MHP’li bir ülkücü mü? PKK mı İSLAM dinine yakın, MHP ve ülkücüler mi?

Kürtler ve MHP tarihi bir fırsat yakalamıştır. Cumhur İttifakı, hem Kürtler hem MHP için büyük bir fırsat. Kürtler MHP'ye oy verir mi? Diyenler: Ne Kürtler MHP düşmandır, ne MHP Kürtlerin düşmanıdır. Kürtlerin büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı'na, Anadolu ittifakına oy verecektir.

Milli muhafazakar ittifak ile laik seküler - ulusalcı ittifak yarışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.303 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.693 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar