Kürtlere sürülen LEKE İsrail

Evet, Kürdistan'a sürülebilecek en büyük LEKE İsrail'dir. Her şeyden önce sorulması gereken soru şudur: Barzani neden acele ediyor? Arkasındaki (ABD, İsrail,…) güçler mi acele ettiriyor, yoksa başka bir nedeni mi...

Evet, Kürdistan'a sürülebilecek en büyük LEKE İsrail'dir. Her şeyden önce sorulması gereken soru şudur: Barzani neden acele ediyor? Arkasındaki (ABD, İsrail,…) güçler mi acele ettiriyor, yoksa başka bir nedeni mi var? Başta PKK olmak üzere, bazı odaklar, bağımsız Kürdistan referandumunu sabote edebilirler. Bu son derece kuvvetli bir ihtimaldir. Barzani bağımsızlık sürecinde bir suikast (PKK suikasti) ile ortadan kaldırılabilir. PKK ve arkasındaki güçler (ABD, İsrail, AB, Rusya, İran,…), Kürdistan referandumunu sabote ederek, PKK devletine yol açabilirler. Barzani (şimdilik) Küçük Kürdistan (sadece Irak toprakları) hedefindedir, PKK ise; Büyük Kürdistan (Türkiye, İran, Irak, Suriye toprakları) hedefindedir. İsrail için; Küçük Kürdistan (Barzani) mı yoksa Büyük Kürdistan (PKK) mı daha karlıdır? Büyük İsrail'e, Arz-ı Mevud'a, hangi Kürdistan ile gitmek daha avantajlıdır? ABD, İsrail,… aynı anda 2 aktöre (Barzani-PKK)'e de oynuyor olabilirler hatta, başka aktörlerde çıkarabilirler. Bunlar maalesef mümkündür.

Türkiye'nin ESED rejimi ile işbirliği yapmasını, tek çıkış yolu olarak görenler var. Türkiye, ESED rejimi ile işbirliği yaptığı anda, ABD, İsrail,… Suriye'yi tamamen işgal edip,  ESED'i de devirebilirler. Suriye'de, Türkiye ne isterse, onun tersini yapacaklardır. ESED ile işbirliği yapmak, kısmi bir çözüm bile getirmeyebilir. Hatta, daha büyük bir kaos oluşturabilir. ESED'in en büyük avantajı, Türkiye'nin ESED ile işbirliği yapmamasıdır. Bu olduğu anda, ESED'i devirebilirler.

Barzani'nin acele ettiği doğrudur. Temel sebebi ise; PKK'nın Barzani'den önce bağımsız bir devlet ilan etmesidir. PKK, Barzani'den önce Bağımsız bir devlet (Kürdistan) ilanında bulunursa, Barzani PKK'ya tabi olmak (iltihak) zorunda bırakılacaktır. Ya da aynı anda 2 bağımsız Kürt Devleti ilanı da olabilir. İşte Barzani'nin temel korkusu budur ve bu korkusunda da haklıdır. PKK ile Barzani aynı süreç içerisinde bağımsızlık ilan ederlerse; yani aynı yıl içerisinde, 2 bağımsız Kürt devleti ilanı olursa,… Önce PKK sonra Barzani bağımsızlık ilan ederse,… Hangi aktör, kimi tanıyacak? Türkiye, İran, Irak, Suriye,… başta olmak üzere, ilgili aktörler ne yapacak. Tam bir kaos mu oluşturulmaya çalışılıyor acaba? Türk-Kürt savaşını kaçınılmaz hale getirmeye mi çalışıyorlar? Kürtleri Filistinlilerin durumuna getirmeye mi çalışıyorlar? IŞİD terör örgütü bu zemini oluşturmak için mi kur(dur)uldu? IŞİD tam da bu senaryoya uygun hareket etmiyor mu zaten? Sonraki hedef; önce İran mı yoksa Türkiye mi? Görünüşe göre Türkiye en sona bırakılmış durumda. Bundan sonraki hedef açık bir şekilde İRAN olarak görülüyor. İran mı Türkiye mi bunu konjoktür belirleyecek.

***

Kürdistan kavramı; geçmişte, siyasal bir kavram olarak kullanılmaktan ziyade, coğrafi bir kavram olarak kullanılıyordu. Bugün, Kürdistan kavramı; İran, Irak, Suriye başta olmak üzere, özellikle Türkiye'de (PKK yüzünden), çok itici bir kavram haline ge(tiri)lmiştir. Kürdistan (neredeyse), Kürtlere karşı bir nefrete dönüşecek bir kavram haline gelmek üzere. Kürt nüfusun yoğun olduğu ülkeler; İran, Irak ve Suriye,… devletlerinin ilk adlarında, ırka yönelik doğrudan bir atıf yok. Türkiye ismi ise; Türkistan olarak kullanılmıyor.

Atatürk, Türkiye'yi, adı Türkistan olacak şekilde de, bir ırk devleti olacak şekilde de kurabilirdi. Ama Atatürk, Türkiye'yi bir ırk devleti olarak kurmadı. İran, Irak, Suriye devletlerinin isimlerinde, ırka doğrudan bir atıf olmamasına rağmen, Kürtler bu 3 ülkeden de memnun olmamışlardır. Buna karşın Türkiye'den de (olağanüstü dönemler hariç), genel olarak memnun olmuşlardır. Çünkü; 3 devlet (İran kısmen) de, ilk/asıl adlarında ırka doğrudan atıf olmadığı halde, ırkçılık yapmışlardır. Türkiye'nin adında, “TÜRK” olmasına rağmen, Türkiye, faşist (ırkçı) bir devlet olarak kurulmamıştır, faşist bir devlet de olmamıştır. Atatürk milliyetçiliği de; “Ne Mutlu Türk Olana, değil, Ne Mutlu Türküm Diyene” üzerine inşa edilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.798 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.936 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.300 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.688 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar