Kürdistan’ın Türkiye'ye katılma referandumu (2019)

Kürdistan'ın Türkiye'ye iltihakına, katılımına doğru gidiyoruz. 2. Hatay stratejisine doğru gidiyoruz. Ve Kürdistan bağımsızlık referandumunun asıl belirleyici aktörü, elbette Türkiye...

Kürdistan'ın Türkiye'ye iltihakına, katılımına doğru gidiyoruz. 2. Hatay stratejisine doğru gidiyoruz. Ve Kürdistan bağımsızlık referandumunun asıl belirleyici aktörü, elbette Türkiye olmalıdır.

***

Mesut Barzani; 25 Eylül 2017 tarihinde, bağımsız Kürdistan referandumunun yapılacağını, defalarca ifade etti. ABD baskı yapınca da, “Referandumun ertelenmesine dair olan taleplerin karşılığında bize alternatif sunulmalı ve bu alternatif referandumdan daha güçlü olmalı” diyerek, referandumun ertelenmesini, önemli şartlara bağladı.

Barzani için en önemli handikaplardan biri de; Kürdistan adının kullanılmasıdır. Kürdistan adı, doğal olarak, dört (Türkiye, İran, Irak, Suriye) Kürt devletini de ilgilendirmektedir. Kürdistan aynı zamanda, dört Kürt devletinden vazgeçip, bir Kürdistan'a razı olmak anlamına da gelmektedir. Aslında, Kürtler devletsiz değildir. Türkiye, bütün Kürtlerin en büyük devleti olmakla birlikte; Türkiye, İran, Irak, Suriye Kürtlerin de devletleridir. Kürtler, dört devlete sahipken, emperyal güçler tarafından, dört Kürt devletini bölüp, bir Kürdistan kurmaya zorlanmaktadır. Bu durum adeta Kürtlere zorla dayatılmaktadır.

Barzani'ye önerim, Kürdistan adı yerine, devlet ismi olarak yeni bir ad belirlemesidir. ‘Eyyubi İslam Cumhuriyeti' adını, en güçlü isim olarak öneriyorum. Fakat, Barzani Kürdistan adını kullan(a)mazsa, PKK, Kürdistan adını mutlaka kullanacaktır.

Kürdistan bağımsızlık referandum ertelenecekse, Türkiye'nin isteği, etkisi ile ertelenmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.303 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.693 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar