Kılıçdaroğlu’nun ‘hediyesi’

Türkiye alnının akı ile bir seçim sürecinden daha çıktı.Bu seçimlerden geriye herkesin aklında mutlaka bir şeyler kalacak. Benimkinde kalan ise ikinci turdan önce esen ırkçılık ve faşizm...

Türkiye alnının akı ile bir seçim sürecinden daha çıktı.

Bu seçimlerden geriye herkesin aklında mutlaka bir şeyler kalacak. Benimkinde kalan ise ikinci turdan önce esen ırkçılık ve faşizm rüzgarı olacak.

Sinan Oğan’ın %5’lik oyunu almak için her iki taraf da hamleler yaptı. Sayın Erdoğan’ın hakkını teslim edelim, insani ilkelerini siyasi hesaplara kurban etmedi. Sinan Oğan da bir ırkçı, bir faşist olmadığını, klasik anlamda bir Türk milliyetçisi olduğunu gösterdi. Göçmenler ile ilgili sorunun çözümünde bir yol haritası aldığını, bunun da kendisine yettiğini söyledi. Kırmızı çizgisinin terör örgütü olduğunun da altını çizdi.

Oğan’ı aday gösteren ittifakın partilerinden Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ ise iki şey yaptı: Bir yandan bakanlık, müdürlük hesaplarını masaya sürüp siyasetin at pazarlığı tarafını cilalarken öbür yandan göçmen karşıtı, ayrımcı söylemini şiddetlendirdi.

Kimin kime destek vereceği konusu tartışılırken şunu söylemiştim:

“Sinan Oğan’ın durumunu bilemem. Ama Ümit Özdağ için adres en baştan belli. Mutlaka Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacak.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner partisi ve ters kelepçe 24 Nisan 2024 | 1.996 Okunma Bu kızlar neden babasız? 22 Nisan 2024 | 6.448 Okunma Fahiş fiyatta iş halka kaldı 19 Nisan 2024 | 1.503 Okunma Herkesin ihtiyacı ıstakoz! 17 Nisan 2024 | 2.588 Okunma Çok güzelsin ama, kimse seni sevmiyor 15 Nisan 2024 | 1.882 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar