Kemal Bey’in ‘stratejisi’

Seçimin en önemli dersi, Türk insanının teröre verdiği tepkiyi ortaya koymasıydı. PKK’nın partisi ile iş tutarsanız, FETÖ’nün PKK’nın desteğine “istemem yan cebime koy” derseniz...

Seçimin en önemli dersi, Türk insanının teröre verdiği tepkiyi ortaya koymasıydı. PKK’nın partisi ile iş tutarsanız, FETÖ’nün PKK’nın desteğine “istemem yan cebime koy” derseniz, “YPG vatanını savunan bir örgüttür” diye katillere övgü düzerseniz işte böyle milletin duvarına toslarsınız.

Seçimin satılık anketçilerle değil de sandıkla kazanıldığını öğrenen Kılıçdaroğlu, ikinci tura on gün kala stratejisini değiştirmiş. Şimdi milliyetçi hislere sesleniyor, ben terörle iş tutmadım diye yemin billah ediyor.

Strateji de ne havalı kelime değil mi? Demirtaş, HDP, YPG, Avrupa falan derken bir anda vatan millet Sakarya demeye başlıyorsunuz bu da strateji oluyor öyle mi? Bostan küreğini bir elinden diğerine alan rençber bile Kemal Bey’den daha fazla stratejik akla sahip olabilir.

Ha, bir de tabiatın “strateji harikası” devekuşu var tabi. Kafasını kuma gömüp karanlığa dalınca herkesin karanlığa daldığını zanneden…

Kemal Bey, ikinci turu almak için HDP ile ilişkisini unutturmaya çalışırken beklenmedik bir darbe ile karşılaştı. Birinci turda tek başına seçime giren ve hiçbir cumhurbaşkanı adayına destek vermeyen Vatan Partisi, Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

“Perinçek’in pek fazla oyu yok, sonucu ne kadar etkiler ki” demeyin. Vatan Partisi’nin en önemli özelliği FETÖ ve PKK terörü ile ilgili “referans” işlevi görmesi. Vatan Partisi, her iki örgütle de ölümüne mücadele etmiş, her iki örgüt için de sıfır tolerans göstermiş bir yapı. Perinçek ve arkadaşları, bugüne dek teröre dair tüm uyarılarında haklı çıktılar. ABD’nin terör örgütlerine verdiği desteği, PKK-HDP bağlantısını ve FETÖ’nün paralel yapılanmasını çok iyi tahlil ettiler. Hem çözüm sürecinde ortaya çıkabilecek sorunları hem de 15 Temmuz ihanetini çok önceden gördüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner partisi ve ters kelepçe 24 Nisan 2024 | 244 Okunma Bu kızlar neden babasız? 22 Nisan 2024 | 6.397 Okunma Fahiş fiyatta iş halka kaldı 19 Nisan 2024 | 1.503 Okunma Herkesin ihtiyacı ıstakoz! 17 Nisan 2024 | 2.588 Okunma Çok güzelsin ama, kimse seni sevmiyor 15 Nisan 2024 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar