Diplomatlara sabotaj çağrısı mı?

Seçimin ertesi günü, İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınlamış. Kelimesi kelimesine...

Seçimin ertesi günü, İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınlamış. Kelimesi kelimesine aktarıyorum:
“Kurumun ve personelinin geleceği için yapmış olduğumuz hazırlıklarımızı şimdilik paranteze almak durumunda kaldık… Sizlerin de en az bizim kadar hüzünlü bir günün mesaisine birazdan başlayacağınızı biliyorum…
İktidar milli çıkarlarımızla bağdaşmayacak politikaların talimatlarını vermeye devam edebilir… Memursunuz. O talimatın gereğini yapmak durumunda kalırsanız Dosya Notunu kaleme alıp hıfzetmeyi ihmal etmeyin.
Seçimin sonucuyla, başta Bakanlık dışından atanmış Büyükelçiler olmak üzere, zil çalıp oynayacaklar olduğunu da biliyoruz… Onlara tek sözüm var: Gün gelir devran döner…”
Bu mesajı uzun uzun aktarmamın sebebi, siyasi tarihimizde eşi benzeri olmayan bir belge niteliği taşıması. Çünkü bu sözler, demokratik ülkelerde rastlanması mümkün olmayan ürkütücü bir zihniyeti ortaya koyuyor.
İktidar değişince bakan değişir, en çok birkaç tane de üst düzey yönetici değişir. Bakanlık çalışanları ise devletin geleneğine ve yasalara uygun şekilde çalışmaya devam ederler. Kamu çalışanının patronu siyasi iktidar değil devlettir.
Emekli Büyükelçi Erozan’ın sözlerinden, iktidara gelmeleri halinde uygulanacak, “kadrolara dair” bir hazırlıkları olduğunu anlıyoruz. Seçimi kazanmış olsalardı acaba bakanlıkta nasıl bir kıyım yaşanacaktı, insan düşünmeden edemiyor.
Erozan, seçimden mağlup çıkmalarına rağmen içerideki memurlara ayar vermekten ve “dışarıdan atanmışları” tehdit etmekten de geri durmuyor. “İktidarın tal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçülerin’ Meryem Ana ile imtihanı 29 Mart 2024 | 564 Okunma Bugün Belçika, yarın İstanbul 27 Mart 2024 | 1.181 Okunma Herkes bir gün ‘Türkiyeli solu’ tadacaktır 25 Mart 2024 | 1.297 Okunma Gördüğüm en ahlaksız kampanya 20 Mart 2024 | 5.126 Okunma Üç cana kıyana ödül gibi ceza 18 Mart 2024 | 1.316 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar