Yeni rota arayanlara masal gibi bir sahil kenti: Tivat

Yazın gelmesiyle birlikte herkes tatil planları yapmaya başladı ancak büyük bir çoğunluk, popüler yerlerin bozulduğundan şikayetçi. Peki yeni tatil yeri arayışındakiler, rotalarını nereye çevirdi?

Son günlerde İyon Denizi'ndeki adalar ve Tivat çok konuşuluyor. 'Anlattıkları kadar var mı gerçekten?' diye merak ettim, geçtiğimiz günlerde Montenegro'nun küçük sahil kenti Tivat'ı baştan sona keşfettim. Ne tesadüf ki benim gittiğim dönemde dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp de yeni filmi 'Minamata'nın çekimleri için oradaydı.
Japonya'da başlanan çekimlere Tivat'ta devam ediliyormuş. Filmde bir savaş fotoğrafçısını canlandıran Depp, Tivat'ın özellikle doğasına bayılmış. Gerçekten de bayılmamak elde değil. Montenegro özellikle vizesiz ve Türkiye'ye yakın olmasından dolayı Türkler tarafından da çok tercih ediliyor ama Türkler genelde Kotor ya da Budva'yı geziyorlar.
Tivat, az bilinen ama kesinlikle keşfedilmesi gereken başka bir dünya. Doğuş grubunun yaptığı marinadan sonra bölgeye Türk teknelerinin akın edeceği de aşikar. Sadece Türkler değil aslında, tüm dünya rotasını buraya çevirdi.

HARİKA GÜNBATIMI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar