Odunpazarı müzesiyle Türk-Japon ilişkileri güçlenecek

O kadar şanslıyız ki, ülke olarak geçtiğimiz hafta iki çağdaş sanat müzesinin açılışına ve müthiş bir vizyona tanıklık ettik. Biri Eskişehir'deki anlatmaya doyamadığımız Odunpazarı Modern Müzesi, diğeri ise açılması için gün saydığımız Arter.


Odunpazarı Modern Müzesinden (OMM) başlayalım. Müzenin kurucusu iş insanı, koleksiyoner Erol Tabanca şehrine öyle bir müze kazandırmış ki, bina başlı başına bir sanat eseri. Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı'nın mimari öğelerinden ilham alınarak tasarlanan etkileyici müze, gerçekten dünyaca ünlü müzelerle yarışacak nitelikte. Müzeyi Tokyo yeni Olimpiyat Stadı'na da imza atan, şimdilerde Haruki Murakami'nin kütüphane projesi üzerinde çalışan Japon mimar Kengo Kuma yapmış. Açılışta Japon misafirlerin sayısının çokluğu da bu yüzdendi, hepsi bu şahane yapıyı görmeye gelmişler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar