Mont Blanc’ın tepesinde aksiyon

Araştırmalara göre birçok kişi; hem ruh halini, hem de kişiliğini yansıtan otomobillere biniyormuş. Yani otomobiller, sahiplerinin kim olduğu hakkında mesajlar veriyor. 4x4 cipler gücü ve özgüveni temsil ederken...

Araştırmalara göre birçok kişi; hem ruh halini, hem de kişiliğini yansıtan otomobillere biniyormuş. Yani otomobiller, sahiplerinin kim olduğu hakkında mesajlar veriyor. 4x4 cipler gücü ve özgüveni temsil ederken, üstü açık arabalar özgün, yalın ve özgürlüğüne düşkün kişileri işaret ediyor. Mercedes- Benz tasarımcıları da, kullanıcıların yaşam tarzını en iyi şekilde yansıtan ürünler tasarlıyor. Geçtiğimiz günlerde bu tasarımcıların son harikası olan, üstü açık otomobil ailesinin yeni üyesi Mercedes-Benz ESerisi Cabriolet'yi görmek için Cenevre'deydim.




Biz yoldayken bir Cabriolet, helikopterle dağın zirvesine taşınmış.

ORAYA NASIL GELDİ!
Türkiye'de önümüzdeki günlerde siparişe açılacak olan bu yeni model, Ağustos ayında satışa sunulacak. Otomobilin detaylarını öğrendikten sonra tasarım harikası Cabriolet'lerle Mont Blanc'ın eteklerindeki Courmayeur'e doğru yola çıktık. İsviçre sınırında, Alpler'in çevrelediği bir dağ gölünün kıyısında konumlanan Ortaçağ kasabası Annecy'de mola verdik. Tüm otomobiller yoldayken, Mont Blanc zirvesinde bizim için bir sürpriz hazırlanıyordu. Zirveye ulaştığımızda, dağın tepesinde bir Cabriolet ile karşılaştık. Tabii herkes hayretler içerisindeydi 'Bu araba buraya nasıl geldi?' diye. Biz yoldayken, helikopterler arabayı zirveye taşımış. Gerçekten görülmeye değer bir sürprizdi.
Dört kişilik Cabriolet modeliyle dünyada 25'inci yılını kutlayan Mercedes-Benz; yeni ESerisi Cabriolet modelini, her mevsim ve her hava koşulunda kullanılabilecek şekilde tasarlamış. Rüzgarın saçlarınızı uçurmasıyla mest olurken, 'Hasta olur muyum?' diye düşünmenize hiç gerek yok. Marka, bunu sizin yerinize düşünmüş ve ense bölgesi ısıtma sistemi AIRSCARF'ı yapmış. Bununla da kalmamış; sıcakta deri koltuğa oturmanın zorluğunu yaşayanlar için güneşten ısınmayan deri kullanılmış.
Aracın farları da son derece akıllı tasarlanmış. Farlar karşıdan gelen arabaya göre yolu aydınlatırken, yol boyunca trafik kuralları hız sınırlarıyla ilgili uyarılar ekrana geliyor. Diyelim ki; bir an için daldınız ve şeridinizden çıktınız. Direksiyon öyle bir titremeye başlıyor ki, bir daha gözlerinizi kapamanız mümkün değil! Hemen yola konsantre olup tüm levhaları ezberlemeye başlıyorsunuz.
Mercedes-Benz tasarımcıları, otomobillerin çekici ve havalı olması gerektiğini söylüyor. Bu felsefeyi sadece otomobillerde değil, modern lüks dünyasının tamamında uyguluyorlar.
Tasarımcısı, otomobili anlatırken adeta araçla aşk yaşıyordu. "Bakın buralara ışık koyduk, şunu ekledik, bunu yeni tasarladık" diye öyle güzel anlatıyordu ki, işini aşkla yapanlar nasıl böyle tasarım harikaları yaratıyor, bir kez daha anladık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar