Meşhur yassı şeftaliyle dalında tanışma imkanı

Yaz aylarıyla birlikte Anadolu'nun verimli topraklarında hasat heyecanı başladı. Geçtiğimiz günlerde bu heyecana ortak olmak için Balıkesir Tahirova Çiftliği'ndeki meyve hasatına katıldım ve aileleriyle birlikte...

Yaz aylarıyla birlikte Anadolu'nun verimli topraklarında hasat heyecanı başladı. Geçtiğimiz günlerde bu heyecana ortak olmak için Balıkesir Tahirova Çiftliği'ndeki meyve hasatına katıldım ve aileleriyle birlikte mevsimlik olarak yer değiştiren çocuklara, basketbol aracılığı ile yeni beceriler ve değerler katan muhteşem sosyal sorumluluk projesi One Team'in ödül törenine gittim. Türkiye'nin en büyük meyve şirketi Anadolu Etap, basketbola her alanda öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü ile birlikte, Turkish Airlines Euroleague'in sosyal sorumluluk programı One Team çerçevesinde, misafir işçi çocuklarının eğitim ve gelişimlerine devam etmeleri amacıyla güçlerini birleştirmiş. Yaşları 10-14 arasında değişen miçolar, heyecan ve azimle tamamladıkları sekiz haftalık basketbol eğitiminin ardından, özel bir organizasyonla sertifikalarını ve madalyalarını Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'ın elinden aldı. Gençlerin özellikle erken yaşta sporla tanışmalarını çok önemsediğini söyleyen Tuncay Özilhan, "Anadolu Etap'ın çiftliklerindeki misafir işçi çocuklarımızın hayatlarında, basketbolla değer yaratmayı hedefledik. Bu programda eğitimlerini tamamlayan 61 miçonun bundan sonra da basketbol oynamayı bırakmamalarını, bu uğurda yapacakları fedakarlıkların ileride mutlaka kendilerine olumlu dönüşü olacağını unutmamalarını istiyorum. Kim bilir, belki de geleceğin NBA yıldızları, bugün burada sertifikalarını alan bu pırıl pırıl gençlerimizin arasından çıkacak" dedi.



KADIN ÇİFTÇİLER
MİÇO projesiyle Türkiye'de tarım sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerine değinen Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman, kadınların özellikle tarım sektöründe yarattığı katma değere dikkat çekti. Anadolu Etap, kalifiye kadın çalışan sayısını artırmak üzere kadın çiftçilere özel eğitimler düzenliyorlarmış. Anadolu Etap, AgroAkademi eğitimlerini, 2016 yılında yüzde 75'ini kadın çiftçilerin oluşturduğu toplam 565 çiftçiye ulaştırmış. Tüm bu detayları öğrendikten sonra Urfa'dan gelen çocuklarla beraber şarkılar söyledik, basketbol oynadık, meyve hasadına gittik. Orada şeftalilerin hası, şahı yassı şeftaliyle ilk kez dalında tanıştım. Bu şeftali bazı yerlerde Japon şeftalisi olarak da satılıyormuş ama benim için Tahirova'nın şeftalisi mutluluk sebebi. Nefis kokuyor, müptelası olmamak elde değil. Yüzde 75 kadın çalışan oranına katkı sağlamak için hemen şeftali tokluğuna hasata yardım etmeyi teklif ettim. Sanırım toplamayı da yemeyi de epey abartmışım.


Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, basketbol sevdalısı çocuklar ve etkinliğe katılan basın mensuplarıyla yakından ilgilendi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışında neler oldu? 24 Mart 2024 | 19 Okunma Hayaller sınır tanımıyor 24 Mart 2024 | 41 Okunma Popcorn krizinden sonra otoparkta rüşvet iddiası 23 Mart 2024 | 43 Okunma Sanal gerçeklik gözlükleri, depresyondan çıkışın yeni yolu mu? 17 Mart 2024 | 36 Okunma Hayvan dostu belediyeler seçimlerde öncelikli tercih olmalı! 16 Mart 2024 | 19 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar