Köy meydanında Cemcir’li film gösterimi

Her geçen yıl daha da gelişen ve Türk filmlerini sadece Bodrum'la değil, Yunanistan'ın Kos adasıyla da buluşturan Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın yedincisi için Bodrum'dayım. Festivale SİSAY ve MGD, büyük...

Her geçen yıl daha da gelişen ve Türk filmlerini sadece Bodrum'la değil, Yunanistan'ın Kos adasıyla da buluşturan Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın yedincisi için Bodrum'dayım.
Festivale SİSAY ve MGD, büyük katkıda bulunuyor. Kos ve Bodrum belediyeleri de desteğini esirgememiş.
Organizasyonun en çok dikkatimi çeken ve sevdiğim yanı, Mumcular Köy Medyanı'nda gerçekleşen Dere Tepe Sinema gösterimleri oldu.
Dere Tepe Sinema etkinliği sırasında, oyuncu Murat Cemcir ile köy meydanında buluştuk. Cemcir'e "Hoşgeldin" deyince, "Ne hoşgelmesi!
Biz bu festivalin ilkinde de buradaydık, hep buradaydık" diye karşılık verip devam etti: "Bodrum Türk Filmleri Haftası bize çok uğurlu geldi. Bu, festivalin yedinci yılı.
Biz de yedinci filmimizi çekiyoruz.
Umarım 14'üncü yılında uluslararası bir yerlerde oluruz." Bodrum Türk Filmleri Haftası'nı düzenleyen SİSAY Başkanı Cenk Sezgin ise "Bizim enerjimizi aşan bu işi, Bodrum'da yaşayan sanatseverlerin büyük katkısıyla büyütmeye devam etmek istiyoruz" dedi. Sezgin'den söz aldık; seneye belki diğer köy meydanlarında da film gösterimleri yaparlar.
Festivalde gösterilen filmlerden bazıları önümüzdeki günlerde vizyona girecek. Bodrum halkı ise bu festival sayesinde birçok filmi önceden izleme şansına sahip oldu.
Bu yılki sürprizler ve festivalin yenilikçi kimliğini güçlendirmeye yönelik düzenlemeler takdiri hak etti. Sinemacılar için Mumcular Köyü'nde düzenlenen gösterimlerin yanı sıra, Kos adasında yapılan gösterimlerde de seyircinin filmlere verdiği tepkileri görmek büyük bir fırsat oldu.

YUNANLAR ÇOK GÜLDÜ
Festivalin ilk gününde; Kos Orpeheus Sinemaları'nda, Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği, başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Rasim Öztekin'in paylaştığı 'Çalgı Çengi İkimiz' filmi gösterildi.
Gösterime; filmin yapımcısı Necati Kocabay ile Murat Cemcir ve Selçuk Aydemir katıldı. Yunan izleyici, filmin ilk yarısında biraz durgundu. İkinci 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar